Leidse SP opent condoleanceregister

5

“Na het negeren van de referendumuitslag over de RijnGouweLijn (RGL) door het college van PvdA, VVD, CDA en GroenLinks, willen deze coalitiepartijen ook dat er geen inspraak meer mogelijk is over de nieuwste plannen over de RGL,” zo laat de SP vandaag weten. Volgens de SP is dat een stap die lijnrecht tegen de democratie in gaat: “Het is ongelofelijk dat deze partijen zó met de wensen van de Leidenaren omgaan,” zegt Julian van der Kraats, SP-raadslid. “Het komt de betrouwbaarheid van een overheid niet ten goede en is een aanslag op de democratie. Daarom openen we symbolisch een condoleanceregister voor de Leidse democratie.”

Aanstaande donderdag besluit de gemeenteraad over de RGL. Voorafgaand aan het debat zal er ook op de publieke tribune een condoleanceregister worden ingericht. “We willen Leidenaren de gelegenheid geven hun steun te betuigen aan de Leidse democratie,” aldus Van der Kraats. Ook ‘raadsleden die de democratie wél respecteren’ worden door de SP uitgenodigd om te tekenen. “We moeten alles in het werk stellen om de democratie weer tot leven te wekken.”

Delen

5 reacties

  1. de SP is deel van het probleem, niet van de oplossing. Herinnert u zich het kiezersbedrog van de Oostvlietpolder nog? Of is dat een smerig woord? Zo kort van memorie zijn we nu ook weer niet hier in Leiden!

  2. Louk Rademaker (Raadslid SP Leiden) op

    Beste Ereboog2,

    Helaas is in de gemeenteraad nog steeds een meerderheid vóór de bebouwing van de Oostvlietpolder. De SP stond daar, samen met de CU en de lokale partijen, vrij alleen in. Daarom hadden we indertijd een compromis gesloten: Als de Vrienden hun rechtszaak winnen, blijft de polder groen. Het lijkt erop dat de Vrienden hun rechtszaak winnen (kijk op http://www.vriendenoostvlietpolder.nl), en daarmee had de SP dus de PvdA en GroenLinks (die nu vóór bebouwing zijn) kunnen dwingen om akkoord te gaan met een groene polder.

    Tja, het was een compromis. Maar als u wilt ben ik natuurlijk bereid om daar een keer verder met u over te praten. U kunt me bellen op 06-25563389, ik hou namelijk niet zo van anonieme internetfora.

    En tot slot: Sinds de val van het college zijn we niet meer aan compromissen gebonden. We gaan nu weer 100% voor de groene Oostvlietpolder!

    Groet,

    Louk Rademaker (SP raadslid voor oa. de Oostvlietpolder)

  3. Sabine Verschoor op

    ‘En tot slot: Sinds de val van het college zijn we niet meer aan compromissen gebonden. We gaan nu weer 100% voor de groene Oostvlietpolder!’

    Ik raad iedereen aan deze tekst nog een paar keer goed te lezen. Hier zien we de ware SP. Compromissen en bestuursverantwoordelijkheid, daar heb je alleen maar last van.

  4. R. Dentener op

    voor dit kiezersbedrog van de Leidse regentencoalitie zijn slechts enkele woorden voldoende:

     

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline