Prof. dr. Reedijk Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Prof. dr. Jan Reedijk is gisteravond benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De ceremonie vond plaats in de Koffiekamer van het Stadhuis, waar de burgemeester de onderscheiding uitreikte. Prof. dr. Reedijk is hoogleraar anorganische chemie aan deUniversiteit Leiden. Verder is hij directeur van het Leidse Instituut voor Chemisch Onderzoek en bekleedt hij meerdere bestuurlijke functies in nationale en internationale organisaties.

Ook heeft Reedijk grote verdiensten op het gebied van het samenspel tussen fundamenteel en toegepast onderzoek. Hij heeft meer dan 1000 publicaties op zijn naam staan en speelt binnen de nationale en internationale chemische wereld een belangrijke rol. Mede door zijn inspanningen is Nederland één van de leidende landen op chemisch-wetenschappelijk gebied. Het was de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de Lintjesregen in april uitgereikt zou worden. Dit kon in verband met familieomstandigheden echter niet doorgaan.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline