Bezwaren Randstedelijke Rekenkamer rapporten Rijnlandroute

3

“Ook de Randstedelijke Rekenkamer maakt gehakt van de rapporten nut en noodzaak RijnlandRoute.” Dit schrijft de SP in een persbericht. In het rapport van de Randstedelijke Rekenkamer worden vier conclusies genoemd over de aanleg van de Rijnlandroute, een vierbaansweg tussen de A4 en de A44, dwars door de Oostvlietpolder en Voorschoten, en vlak langs de Stevenshof. De rekenkamer meent dat het nut en de noodzaak van de Rijnlandroute als nieuwe verbinding, nog niet zijn aangetoond en dat de nieuwe verbinding meer kosten dan baten heeft. Verder blijkt volgens de SP uit het rapport, dat de rapporten van de provincie over de Rijnlandroute niet voldoen aan de standaard eisen en dat de volksvertegenwoordigers weinig informatie over het project ontvangen.

SP-gemeenteraadslid Julian van der Kraats zegt: “De Randstedelijke Rekenkamer onderschrijft het standpunt van de SP en van TNO: duidelijk is dat er iets aan de verkeersknelpunten in en rond Leiden moet gebeuren, maar dat er een nieuwe weg dwars door de Leidse polders moet komen is niet aangetoond. Nog sterker: een nieuwe weg kost meer dan dat het oplevert, als je de verbetering van reistijd in geld uitdrukt”. Zijn partij hoopt dan ook dat de politiek de reacties van TNO en de Randstedelijke Rekenkamer serieus neemt. ”In elk geval blijft de SP het verzet tegen de RijnlandRoute door bewoners van de Stevenshof, de Vrienden van de Oostvlietpolder en de Stichting Behoud Rijnland steunen”, aldus Van der Kraats.

Delen

3 reacties

 1. GOED ZO SP BLIJF A.U.B. STRIJDEN ANDERS GAAT ER WEER EEN STUK NATUUR ONNODIG GEBRUIKT EN VERNIELD WORDEN.

  ALS DE OVERHEID VERSTANDIG IS GEEFT ZE HET OPENBAAR VERVOER GRATIS, MAAR DAN MAG HET EERST WEL OP TIJD GAAN RIJDEN.

  HET OPENBAAR GRATIS IS DE ENIGE GOEDE OPLOSSING.

  ALS JULLIE ZO DOOR GAAN SLUIT IK ME BIJ JULLIE AAN.

 2. OV gratis maken levert ook niets op, de auto is niet meer uit t straatbeeld weg te denken helaas.
  Wel ben ik t met jullie eens dat t een stuk goedkoper kan, maar gratis is geen effect op de files in en rond Leiden!

  Zelf ben ik ook een SP achterbanner, ben ook op deze vlak actief en wil me ook inzetten om het vervoer in Leiden beter te krijgen…

  Groeten,

   

  Raymon

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline