Politie valt Trekvaartplein binnen

13

Meer dan 250 politiemensen doorzoeken 26 van de 130 woonwagens op het Trekvaartplein. Het terrein is afgesloten en niemand mag er op of af. Omdat er vuurwapenhonden zijn ingezet is ook de marechaussee betrokken bij de inval. Inmiddels zijn er vijf aanhoudingen verricht. Er zijn enkele vuurwapens gevonden en een kleine hennepkwekerij. Daarnaast zijn veel gestolen spullen in beslag genomen, waaronder fietsen, sieraden en geld.

De reden voor de inval is dat er bij de politie signalen waren binnengekomen over vuurwapens. Op 2 oktober is er een schietpartij geweest op het kamp, waarna de politie een onderzoek begon. Daaruit bleek dat er meerdere dingen mis waren en dat deze 26 wagens daarbij betrokken waren.

Delen

13 reacties

 1. Ja hoe moet je nu reageren op deze rubriek , de meeste leidenaars hebben wel een kennis of bekende wonen op het kamp , Ik wil alleen zeggen dat ik het naar vindt voor die nette onschuldige bewoners.

 2. Waarom deze massale inzet van de politie? Ik dacht dat ze zich moesten bezig houden met het controleren van de fietsverlichting in opdracht van de hoofdcommissarissen van politie. Wat er ook fout is op het kamp, het geeft geen pas om mensen te intimideren. Dit is niet de eerste keer. Een paar jaar geleden hield wethouder Tjeerd van Rij ook zo’n massale inval, zelfs met helicopters in de lucht. Vooraf was al het hoge gras gekapt. Als dit voor Leiden de manier is om de landelijke pers te halen dan is Leiden verkeerd bezig en zeker de verantwoordelijk burgemeester Henri Lenferink. Laten we fatsoen tonen en ons fatsoenlijk gedragen. Dat is iets anders dan wat er vandaag gepresteerd is.

   

 3. aad een ieder moet zich aan de wet houden,niemand mag stelen en dealen ook daar niet, het is juist goed dat dit gebeurd allemaal gelijk en wij werken ook allemaal

 4. dit zal nooit bij iemand die in een straat woont gebeuren,t lijkt wel of die woonwagenbewoners beesten zijn

 5. Pardon? Gestolen goederen (“veel”), hennepkwekerijen en vuurwapens, en dan zou de politie niet even mogen langskomen? Het is bovendien niet de eerste keer dat er daar vuurwapens en hennepkwekerijen worden aangetroffen. Zo’n inval is onaangenaam voor bewoners die niets op hun kerfstok hebben, en of er zoveel menskracht moeten worden ingezet kan ik niet beoordelen, maar de overheid kan daar niet een soort vrijplaats voor criminele activiteiten laten ontstaan.

 6. (Herstel)
  Pardon? Gestolen goederen (“veel”), hennepkwekerijen en vuurwapens, en dan zou de politie niet even mogen langskomen? Het is bovendien niet de eerste keer dat er daar vuurwapens en hennepkwekerijen worden aangetroffen. Zo’n inval is onaangenaam voor bewoners die niets op hun kerfstok hebben, en of er zoveel menskracht moet worden ingezet kan ik niet beoordelen, maar de overheid kan daar niet een soort vrijplaats voor criminele activiteiten laten ontstaan.

 7. Nou Nou MR.Meijer je maakt er wel een berg werk van om een tiep fout zoals MOETEN te veranderen in MOET.

  Maar dit neemt niet weg met al mijn taalfouten dat ik altijd met veel genoegen uw reactie’s leest

  Herman-1

 8. Heel goede aktie. De schitterende stad Leiden is weer een stukje veiliger. De bewoners weten dat ze fout zitten, dat zijn ook diegene die weerstand bieden. Als je niets te verbergen hebt, heb je nl ook niets te vrezen. Dus bewoners leef volgens de richtlijnen die je van je ouders heb meegekregen en er is veel minder ellende.

 9. er of eric, zo als dat jou naam is, nee een huichelaar ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden en nee ben nog nooit fout geweest zeker niet op die manier zoals dat er in beslag is genomen, is het een goede zet geweest,BRAVO!

 10. hoera hoera dit moeten ze elke maand doen.

  Jammer voor de mensen die er niets mee te maken hebben.

   

 11. ach,ach.ik maak me veel drukker om al die pedofielen,moordenaars etc.etc. wat schiet dit nu op?Sensatie,om de krant te vullen.Mogen ze heel Leiden wel omspitten.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline