Jongeren leren filmen op Leids Film Festival

Onder professionele begeleiding kunnen jongeren tot 21 jaar een uitgebreid videoverslag vastleggen van de highlights van het Leids Film Festival. De jonge filmers kunnen zelf hun onderwerp kiezen, interviews houden of iets creëren. In een speciale Jongeren Perstent, ingericht in het Kijkhuis, geeft de Leidse organisatie ‘Sneaks per View’ laagdrempelige videoworkshops. De workshops worden verspreid over de festivaldagen gegeven: van woensdag 31 oktober tot en met zaterdag 3 november. Alle nodige apparatuur is aanwezig en de resultaten zullen te zien zijn op de website van het Leids Film Festival en van ‘Sneaks per View’. De deelnemers kunnen gratis het festival bezoeken en met een camera  bijzondere momenten vastleggen. Opgeven is mogelijk via de site van het Leids Film Festival: www.leidsfilmfestival.nl.

Het festival steunt jonge filmmakers op meerdere manieren. Naast de samenwerking met ‘Sneaks per View’ is ook het onderdeel ‘Hollandse Nieuwe’ geprogrammeerd; een competitie voor jonge filmmakers. Een selectie van ingezonden films wordt getoond op het festival en deze dingen mee naar de ‘IJzeren Haring’, de prijs voor beste film.

Het festival wil een podium bieden aan jonge, veelbelovende filmmakers. Met de workshops van ‘Sneak per View’ wil het festival jongeren laten kennismaken met film en zij hopen een aantal deelnemers volgend jaar terug te zien in de ‘Hollandse Nieuwe competitie’.

De Jongeren Perstent wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Leiden, het Drucker Fonds en Fonds 1818.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline