Orgelconcert Anton Doornhein in Hartebrugkerk

Aanstaande zondag geeft de befaamde organist Anton Doornhein een orgelconcert op het 19e eeuwse orgel van de Hartebrugkerk. Hij zal muziekstukken ten gehore brengen van Saint-Saëns, Gigout, Langlais en Jongen. Doornhein studeerde aan het Rotterdams Conservatorium, waarbij het bespelen van orgels zijn hoofdvak was. Hij behaalde onder meer diploma’s voor Docerend Musicus, Uitvoerend Musicus en pianospel.

Verder volgde hij diverse cursussen bij Albert de Klerk en Kamiel d’Hooghe. Zijn talenten bleven niet onopgemerkt. Zo werd Doornhein In 1985 winnaar van het Nationaal Orgelconcours te Leiden in de categorie Romantiek. Doornhein is werkzaam als muzikaal begeleider en organist en heeft een aantal cd’s uitgebracht. Hij heeft onder andere alle orgelwerken van Joseph Jongen op cd gezet. Het concert begint om 16.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 6 euro. De hartebrugkerk is te vinden aan de Haarlemmerstraat.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline