Provincie stevent af op doorzetting RGL

8

De meerderheid van de Provinciale Staten heeft zich tijdens de vergadering vandaag uitgesproken voor de RijnGouwelijn en voor de doorzetting door Leiden. Dat er financiële risico’s zijn is vervelend, maar ‘rails mogen wat kosten’, aldus GroenLinks. Het is prima als er nog met Leiden wordt gepraat als er een nieuw college is gevormd. Toch zal de procedure in gang worden gezet om de RijnGouwelijn aan te leggen door de Breestraat, zonder medewerking van Leiden. De vergadering is geschorst voor er een definitief besluit is gevallen, maar de kaarten lijken geschud te zijn. Wordt vervolgd dus.

Delen

8 reacties

 1. zal er nu eindelijk toch rust [moeten] ontstaan in Leiden, en een ieder zich bij deze beslissing [moeten] neerleggen

 2. Arjan Stoffels op

  Als ik mij het correct herinner was er voor Leiden 35 miljoen geprognosticeerd als bijdrage aan de RGL. Alhoewel Leiden dat geld uiteraard niet zomaar “in kas” heeft, lijkt het me een aardig richtbedrag voor wat deze strijd mag gaan kosten.

  En ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat Gedeputeerde Staten zomaar weg kunnen komen met vergaande en ernstige destabilisatie van een gemeentelijk bestuur. Niet communiceren, alleen maar dreigen en je geen enkele rekenschap geven van de gevolgen. Het laat zich niet zo moeilijk raden waar deze vorm van machtsmisbruik toe gaat leiden: vergaande sabotage van het proces door gemeente en burgers. De actiegroepen kunnen zich vast gaan warmlopen voor de bezwaarschriften ronde.

 3. Volgens mij heeft Bertus ze niet helemaal op een rijtje. Wanneer hebben ze deze geestelijkgestoorde vrij gelaten!!.    De porvicialen zullen komen te weten wat ze te wachten staat. Trek de muren rond de singels maar weer op en sluit de poorten, Leiden!! & Leienaren vecht voor onze Stad en kinderen zodat zij in de toekomst kunnen leven in een veilige en leefbare Stad.  Nu komt het er opaan om de mouwen op te stropen en onze spierballen te tonen aan deze regent. 

 4. Het is opmerkelijk dat er nog steeds mensen zijn met een verwrongen iedee van wat <u>democratie</u> betekent. Om te beginnen bij de provincie. Dit college heeft een dictatoriale instelling en moraal. Zich helemaal niets aantrekken van een democratisch genomen beslissing als gevolg van een door de gemeente uitgeschreven referendum. Hier walsen de dames en heren, als was dit toch maar flouwekul, volstrekt met minachting voor dat stomme klootjesvolk, overheen. Deze daad bewijst en getuigt van een mentaliteit een dictatoriaal bestuur waardig. Dit is een regelrechte aanval op de (nu) nog Nederlandse democratie! Hebben de colleges, provincie Z.H. en Leiden, dan nog steeds niets geleerd wat het woord democratie betekent? Voorbeelden ten over. In de derde wereld een veel voorkomende toestand waar we ons dagelijks druk over maken. Kan niet, mag niet en het is een schande dat dit in de moderne wereld allemaal nog toegestaan wordt, en meer van dat moois wordt er dan geroepen door onze democratische bestuurders. Of zitten daar alleen maar salon wetsverkrachters die eens willen laten zien hoeveel macht ze nu wel hebben. Of zitten ze daar om op te vallen in verband met komende verkiezingen! Dat laatste speelt zeker mee en dat zal ze dan bij komende verkiezingen dan ook duur komen te staan.

  Ik heb zelf 5 jaar lang een dictatuur ervaren die op dezelfde wijze begonnen is. Het negeren en besluiten van wettelijk ingestelde besturen. Met dit beeld op mijn netvlies gegrift wens ik Leiden een heel goede tramloze en provincieloos bestuur van deze mentaliteit in de toekmst toe.

 5. P.S. De “Beslissing” zoals Brutus hem noemt is onwettelijk!. En is daarom niet geldig.

 6. Het mooie van dit besluit van de provincie is dat het het saamhorigheidsgevoel van de Leidenaren op een onnavolgbare wijze versterkt. Wij Leidenaren laten ons niet door de provincie de wet voorschrijven. Alle middelen zullen uit de kast worden gehaald om de provincie een lesje te leren. Als wij Leidenaren iets niet willen, gebeurt het ook niet. De geschiedenis heeft dat uitgewezen. Wij geven ons niet over en houden stand. Die tram door de Breestraat gaat niet rijden.

 7. Stomme kleutertjes,

   

  het wordt tijd dat de Provinciale Staten ophoudt te bestaan.

  Zij staan toch niet voor de belangen van de kiezers( net zoals de PVDA).Zij zijn het niet waard om volksvertegenwoordigers genoemd  te worden.

  Met zo’n gluiperig en veraderlijk bestuur kunnen we toch niet door een deur! Ik stel voor om heel erg onvriendelijk te gaan worden,want met dit dictatoriaal systeem komen er alleen maar ongelukken van.

  Ga eens terug in de tijd en laat tot je doordringen wat dictatuur heeft opgeleverd !!

  Het lijkt mij een goed idee om Leiden te mobiliseren en zich te bewapenen tegen de vijand.

  Ik verheug mij er al op dit eigentijdse spelletje Stratego ,welke spion luist onze Maarschalk erin.

  Slaap lekker !!

 8. Harry Schoch op

  Er was bij Provinciale Staten nog een minderheid, die verder keek en tegen die bestuursdwang stemde, van SP / D’66 / PvdDieren…..

  Zie verder mijn reactie op het artikel in het Leidsch Dagblad…..

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline