Portaal wil meer slopen op Waardgracht

7

Portaal wil een deel van de woningen liever slopen dan renoveren in het gebied Oranjegracht/Waardgracht. Eerst zou een deel van de woningen in blok 12 en 13 worden gerenoveerd, maar Portaal is nu van mening dat de sloop van alle woningen en een totaal nieuwbouwplan meer woonkwaliteit oplevert. Met de bewoners wordt inmiddels overlegd.

Van de 59 woningen zouden er al 21 worden gesloopt. Dat is nodig om op het Lakenplein nieuwbouw te realiseren voor verpleeghuis ’t Huis op de Waard, met daarbij levensloopbestendige appartementen. In februari 2007 heeft de gemeente hiervoor toestemming gegeven. De andere 38 woningen zouden worden gerenoveerd. Inmiddels is de voorkeur van Portaal echter veranderd en wil de woningcorporatie alle woningen slopen. Hoewel er nog geen uitgewerkt plan is, verwacht Portaal dat er wel ongeveer 38 woningen terug komen.

Portaal vindt het een belangrijk punt dat meer dan de helft van de oorspronkelijke bewoners heeft aangegeven liever maar één keer te verhuizen. Bij renovatie moeten mensen eerst naar een tijdelijke woning verhuizen en daarna weer terugverhuizen. Daarnaast wil Portaal de woonkwaliteit verder verbeteren dan door renovatie mogelijk is. De sloopaanvraag wordt nu voorgelegd aan de gemeente. De woningcorporatie hoopt over een jaar aan de slag te kunnen.

Delen

7 reacties

 1. Harry Schoch op

  Mij staat bij dat een actieve bewonersgroep het na jaren strijd voor elkaar had gekregen dat die renovatie er zou komen…..!

 2. Hans Hendriks op

  DAAR GAAN WE WEER VERDORIE. MOET NU ALLES WEER OVERNIEUW? PORTAAL LEERD HET BLIJKBAAR NOOIT. KOM JE AFSPRAKEN NU EENS NA.

 3. Waar is de SP als je die nodig hebt? Goedkope huur is een van de speerpunten van de SP, maar die verkiest het eieren voor haar geld te kiezen en maar gedag te zegen tegen haar verantwoordelijkheid! Mooie boel. Zo maak je je er wel makkelijk van af.

 4. Portaal wil altijd meer slopen en de Leidse SP hoor je al lang niet meer over betaalbare huurwoningen. De onlangs teruggetreden SP-wethouders hebben samen met de rest van het college besloten dat huurwoningen gemakkelijker moeten kunnen worden verkocht en dat het rampzalige volkshuisvestingsbeleid (slopen van betaalbare en bouw van dure woningen) van het vorige college wordt voortgezet. Misschien zal de SP zich in de oppositiebankjes weer gaan bezinnen op de prioriteiten…

 5. Is het echt waar wil Portaal weer eens wat anders als wat afgesproken is.

  Willlen ze weer meer slopen.

  Wanneer wordt PORTAAL  nu eens gesloopt.

  Nou Hans het is weer tijd voor actie.

  Samen staan we sterker

  Daan Sloos

 6. Bert van Delden op

  Het is weer tijd voor actie, zegt Daan Sloos. Hoezo, hebben hij en zijn partij eerder actie gevoerd?

 7. Dit was natuurlijk altijd al het plan van Portaal. De gemeente zal zich deze keer ook wel weer voor het karretje van de corporatie laten spannen. De sloop van de eerste groep woningen (waar ik er 1 van huur) is door de gemeente goedgekeurd zonder dat Portaal een volledig goedgekeurd en ingevuld nieuwbouwplan had. Daarmee kregen ze dus al een vrijbrief voor eventuele verdere sloop. Dit alles ten koste van sociale woningbouw: de woningen die terugkomen zijn natuurlijk veel duurder.
  Ik huur zo’n 5 jaar bij Portaal en ze zijn nog NOOIT hun afspraken direct nagekomen. Wederom hard op weg tot ’s lands slechtste en arrogantste corporatie te worden verkozen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline