‘Tijd voor actie tegen RGL!’

3

Het is tijd dat de Leidse bevolking in opstand komt tegen de aanleg van de RijnGouweLijn. Dat vindt Janine Clement van de ChristenUnie. ‘De provincie wil niet luisteren naar de mening van de Leidenaren. Het is nu tijd voor een duidelijk signaal.’ Ze denkt aan ludieke acties op 3 oktober. Elsbeth Klink van de Fietsersbond is het hier mee eens.

‘Het is een ernstige zaak dat de provincie de uitslag van het referendum niet accepteert. Het is nog ernstiger dat het alternatieve plan, dat gemaakt is met steun van de bevolking en de belangenorganisaties, ook niet wordt geaccepteerd’, aldus Klink. De Fietsersbond heeft al eerder ludieke acties gevoerd rond het RGL-referendum. Concrete plannen zijn er nu nog niet. ‘Daar wordt nog op gebroed.’ Wie een goed idee heeft, kan dit natuurlijk altijd melden!

Delen

3 reacties

  1. Als zefs de CU voor een opstand is, dan kan ik niet meer achterblijven. Ik ben dus ook voor een ‘opstand’, en wat mij betreft wordt er daarbij tegen de rand van de wet aan op stevige wijze actie gevoerd tegen de provincie. ‘Ludieke acties’ zijn heel keurig en ontzettend leuk, maar worden door niemand serieus genomen. Verder moet de gemeente Leiden de contacten met de provincie voorlopig maar tot een minimum beperken en aan geen enkel provinciaal plan meer meewerken. Jammer trouwens dat de regering niet heeft aangekondigd de provincie ZH met onmiddellijke ingang op te heffen.

  2. Wat een wanbestuur van de provincie. Dit kost handenvol geld en menskracht. Het loopt uiteindelijk op niets uit en vervolgens zijn we echt te laat met goed ov. Er zijn voorbeelden te over van tijd en energieverspilling door regenteske drammerij, denk aan de mislukte stadsregio’s in het land. 

  3. Beste Janine,

    Het moet nu onderhand wel duidelijk zijn dat voor die figuren die beweren provinciale bestuurders denken te zijn waarschijnlijk mensen zijn zonder enig besef van fatsoen, normen en waarden, een dictatoriale afwijking blijken te hebben. Zij houden vol dat Leidenaren niet bestaan. Welnu, Laten die Leidenaren daar dan aan tegemoet komen door bij de volgende provinciale verkiezingen ALLEMAAL gewoon thuis te blijven en net te doen of ze (de Leidenaren) niet bestaan.Vanaf nu tot aan de volgende provinciale verkiezingen moet natuurlijk wel de rest van de provincie er op atent gemaakt worden dat ook zij voor dat stelletje muppets niet bestaan. Het is een complete giller en wat erger is, zeer ernstig en gevaarlijk voor de democratie want dit slaat alles, dat zoiets als wat dit bestuur op dit moment presteert nog mogelijk zien we alleen nog in landen als bv. Zimbabwe. Als iedereen aan de non-verkiezingen meewerkt weten ze meteen hoe het is als ze tot de ontdekking komen dat ook het provinciale bestuur niet meer bestaat.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline