Leids college verwijt provinciebestuur ‘tunnelvisie’

1

Het Leidse College van B&W is teleurgesteld in het provinciebestuur dat tegen de zin van Leiden de RGL wil aanleggen door de Breestraat. “Gedeputeerde Staten leiden aan tunnelvisie,” aldus verkeerswethouder John Steegh die met spijt constateert dat GS op ramkoers met de gemeente ligt. “De koers van Gedeputeerde Staten draagt niet bij aan een klimaat om er samen uit te komen. Het enige concrete voorstel vanuit de provincie om uit deze impasse te komen is een andere datum voor de aanleg van de RGL.”

De gemeente Leiden roept de Provinciale Staten op om niet het pad in te slaan van een juridische procedure, waarin Leiden en de provincie tegenover elkaar komen te staan.

Delen

1 reactie

  1. Jan C. Werkman op

    Was het maar waar: de enig juiste oplossing voor de light-rail verbinding ligt ondergronds vanaf De Grote Polder tot in de Leeuwenhoek. Eerder al betoogde ik dat die oplossing niet voor 2080 aan de orde kan komen. Alles wat nu gebeurt moet wel rekening houden met het uiteindelijke Leidse metro-net

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline