Internetdiscussie Oostvlietpolder

1

Sinds november is het mogelijk om via een digitaal gastenboek mee te discuciëren over de Oostvlietpolder. Dit gastenboek is een initiatief van de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder, die er regelmatig stellingen aan toevoegt. Op deze stellingen kan worden gereageerd door berichten te plaatsen. De nieuwste stelling luidt: `Leiden kan niet toestaan dat de RijnlandRoute (N11-West) door de Oostvlietpolder wordt aangelegd, want op diezelfde plek is al een weidevogelreservaat gepland.

 Het gastenboek is te vinden op www.vriendenoostvlietpolder.nl .

Delen

1 reactie

  1. Harry Schoch op

    Gisteravond was er een heel interessante avond in de Ideewinkel op Apothekersdijk 35, georganiseerd vanuit de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder, in verband met het in die Stelling 4 op hun website genoemde Rijnlandroute. Deze betekent ofwel “uitrollen van asfalt over groen” zoals het treffend werd geformuleerd, ofwel een (gedeeltelijke) ondertunneling via de Korte Vliet. Dat laatste kost meer en dan bestaat er weer extra gevaar, dat er veelvuldig langs en eventueel bovenop moet worden gebouwd om de zaken te kunnen financieren. Wat dat voor gevolgen heeft voor met name het groen, laat het W4-project in Leiderdorp ons al op pijnlijke wijze zien…..! En vanuit de vereniging werd benadrukt, dat heel wat gemeenten in de regio nog niet eens overtuigd zijn van de nut en de noodzaak van de Rijnlandroute maar dat ook aan die gemeenten WEL wordt gevraagd, 15 jaar lang stevig mee te betalen…..!

    Voor de Oostvlietpolder betekent het maar 1 ding als de Rijnlandroute er door heen gaat lopen: “Dag weidevogelreservaat en ook dag Oostvlietpolder”…..

    Harry Schoch.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline