Gemeente verwijdert Infotram RijnGouweLijn voortijdig

13

De ‘Infotram Referendum RijnGouwelijn’ die sinds 1 maart op het Stationsplein stond om voorlichting te geven over de RGL is vanavond door de gemeente weggehaald. Het was de bedoeling dat de infotram, in de vorm van een tramvoertuig, zoals die ook op de RijnGouwelijn komt te rijden bij een Leids ja, tot en met 7 maart zou blijven staan. Aangekondigde harde wind heeft de gemeente doen besluiten het ‘voertuig’ nu al te verwijderen.

De verwachting van het KNMI is dat de wind toeneemt tot kracht 8 vannacht en morgen. De houten constructie van de Infotram zou daaronder kunnen bezwijken. Wethouder John Steegh, verantwoordelijk voor de informatiecampagne voor het referendum van 7 maart, wil geen enkel risico nemen en heeft besloten de tram te laten afbreken.

De tram trok de afgelopen dagen veel bekijks en veel Leidenaren lieten zich door gemeente en voor- en tegenstanders informeren over de RijnGouwelijn. Het Infopunt Referendum RijnGouwelijn in het stadhuis is open tot dinsdagmiddag 6 maart 16.00 uur.

Delen

13 reacties

 1. Ton de Bruijn op

  Wellicht was de vierde Modelspoordag (zie elders op deze pagina) toch een betere plek geweest voor de Gemeente om te praalhanzen en zeker goedkoper en dan was het tenminste nog kiezersbedrog op kleine schaal geweest. De echte RGL zal waarschijnlijk vanwege bladeren op de rails en een beetje tegenwind de helling van de Breestraat ook nooit kunnen halen maar daarna…ik moet nu echt ophouden van het lachen…gat v.d. putte, boekenplank, wegwaaiende treinstellen; morgen weer huilen als we de OZB moeten betalen.

  Kan nog wat worden met die klup…voor de zekerheid maar RGL NEE stemmen

 2. Mooie symboliek… zelfs de elementen laten weten dat de tram van niets (de op te offeren natuurstrook de Elfenbaan) naar nergens (de Mac bij de A44) voor > €300 mln niet zo’n goed idee is!

 3. Niets geleerd van de schaamlap die steeds aan vellen waaide.
  Het gaat die RGL niet bepaald voor de wind.

 4. e.j. van ginkel op

  ‘Jongens, vergeten jullie niet dat ook de tegenstanders in deze infotram vertegenwoordigd werden!!’

  Dat is waar, maar die konden geen betaalde krachten van het RGL-projectbureau en lawaaiige stagiaires inzetten op permanente basis.  Beide partijen hadden in de canvas tram gelijke kansen, maar de ene iets gelijker dan de andere. Daar doen de tegenstanders niet zielig over maar het kan maar duidelijk zijn hoe de verhoudingen liggen.

 5. Nog even iemand die voor de RGL is: Een tramverbinding naar de kust is een geweldige ontlasting van alle wegen naar de kust, die al lang niet meer berekend zijn op de huidige verkeersstromen. Het stukje door de stad is problematisch, maar op te lossen. Het gaat niet alleen om nu, maar ook om de beste beslissing voor later. Voor veel mensen die met de bus of per fiets reizen, kan de RGL het alternatief zijn/worden. STEM VOOR DE RGL< DENK AAN DE TOEKOMST. (Sorry dat ik even schreeuwde).

 6. Esther Weidema op

  Dat is waar, maar die konden geen betaalde krachten van het RGL-projectbureau en lawaaiige stagiaires inzetten op permanente basis.  Beide partijen hadden in de canvas tram gelijke kansen, maar de ene iets gelijker dan de andere. Daar doen de tegenstanders niet zielig over maar het kan maar duidelijk zijn hoe de verhoudingen liggen.

  Waar een wil is, is een weg!

 7. Simone de Jong op

  Jammer dat de tram weg moest. Ben heel regelmatig gaan kijken en altijd waren er geinteresseerde mensen die in waren voor een goede en solide discussie. Ik denk dat er nogal wat mensen als voorstander van de RGL zijn weggegaan. Zo jammer dat er weer direct flauwe metaforen worden getrokken. Nergens voor nodig. Door het geschreeuw van de tegenstanders en vooral de onwaarheden die zijn verteld, was de tram de ideale plek om leidenaren weer even écht bij te praten over wat de RGL kan betekenen voor Leiden.

 8. e.j. van ginkel op

  Waar een wil is, is een weg!

   is dit de wapenspreuk van de heer Huls?

  alternatief:

  Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald

  Wethouder Van As heeft waarschijnlijk steeds gedacht aan de wapenspreuk van de Provincie:

  Vigilate Deo Confidentes – weest waakzaam, vertrouwend op God?

  Nou ja, genoeg tegeltjeswijsheden. Laten we het maar houden op: 

  Het gaat er niet om te winnen, maar om mee te doen (hoewel…) .

   

   

   

   

   

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline