Geen rubbers voor veiliger rails

17

Als de RijnGouweLijn door Leiden wordt aangelegd, komen er geen rubberen strips in de rails te liggen. Met dergelijke strips zou kunnen worden voorkomen dat fietsers met hun wielen in de rails terechtkomen en vallen. Het blijkt echter dat er geen strips bestaan die slijtvast genoeg zijn. Een proef in Utrecht met dergelijke rubbers wijst uit dat deze al snel vervangen moesten worden. “Elke paar maanden een paar kilometer rubber vervangen is geen optie”, aldus een woordvoerder van het RGL-projectbureau.

Delen

17 reacties

 1. Nog een rede om TEGEN te stemmen, ’t word dus NIET veiliger, en als die rubber strips er zouden komen, word ’t WEL duurder.

 2. Of je blijft gewoon op het gedeelte fietsen dat voor fietsers bedoelt is, i.p.v. met je fiets op de trambaan te gaan trappen…..simpel. Wordt is tijd dat ook de fietsers en de bromfietsers zich aan de regels gaan houden.

 3. Rubberen Robbie op

  Zoek eens contact met IP.2 (Innovatieplatform II; innovatie?: niet kapot te krijgen)!

 4. eline molijn op

  ow dus we mogen ook niet oversteken, als we “op onze plek moeten blijven” dus niet in de buurt van de rails mogen komen????!

 5. Als je oversteekt (kruist), kom je niet in de rails, he.

  Laten we samen proberen dat het die rails worden met die verlaging in het midden. Dat zag er erg veilig uit! Zie stadhuisplein.

 6. Henny Keereweer (PvdA) op

  Er is nog helemaal geen keuze gemaakt welke soort rails er gebruikt gaat worden. Het zou zo maar kunnen zijn dat er voor rails gekozen wordt waar geen gleuf in zit. In die andere rails hoef je ook geen rubbers te doen.

   

 7. R. Dentener op

  Er zijn genoeg andere materialen die aanzienlijk slijtvastere eigenschappen hebben als rubber. Te denken valt aan de door AKZO-Nobel ontworpen vezel Twaron*, die in sommige toepassingen zelfs een sterkere tolerantie heeft als staalkabels. De vezel is eind jaren tachtig van de vorige eeuw o.m. voor bergingsbedrijf Smit-TAK ontworpen voor de toepassing van kabels om gezonken schepen die op grotere dieptes liggen te kunnen bergen. Toen een nucleaire Sovjet testonderzeeër van de Mike-klasse zonk medio jaren tachtig werd er door Nederland, AKZO-Nobel en de Sovjet-regering in het diepste geheim onderhandeld om met deze technologie de gezonken onderzeeër te kunnen bergen. Natuurlijk is dit allemaal Top Secret wat ik hier vertel en hoewel ik één van de Nederlandse onderhandelaars ken zal ik dat niet verklappen ;-)

  * http://www.teijintwaron.nl

  from Russia with love,

 8. Ton de Bruijn op

  Gelukkig brengt de PvdA roerganger (ad interim) Keereweer ook hier weer de oplossing.

  Niets is nog beslist…het kan ook gewoon treinrails worden, beste burgers en als U nog vragen hebt dan zullen we U graag na          7 maart te woord staan “vertrouwt on mijn“.

  Slapen doen we ’s nachts Henny

 9. Als de vaders van de bedenkers van de RGL lijn een rubbertje hadden omgedaan zatten we nu niet met een referendum!

  Dus stem gewoon Nee

 10. Als die tram nou echt zo geweldig is, waarom is er dan zo veel discussie en weerstand?

 11. Ik geniet van het simplisme van de PVDA oftewel Mister Rijn Gouwe Lijn Hennie Keereweer.

  Hij schrijft doodleuk er is nog niet gekozen voor wat voor rails er komt, misschien komt er wel een rails zonder gleuven, pssssstttt wakker worden Hennie. We hebben het hier over echte zaken die de stad aangaan en meerjaren problemen, of worden alle PVDA ideeën in de Efteling geboren. 

 12. ALS WE AS WOENSDAG GEWOON GAAN TEGEN STEMMEN DAN ZIJN WE VAN DEZE TOESTANDEN OOK WEER AF DE GEMEENTE LEIDEN WIL DIT ER GEWOON  WEER DOORHEEN DRAMMEN. OP STOUTEN MET DE RIJN GOUWE LIJN DE MENSEN VAN VROEGER DIE NU OP LEEFTIJD ZIJN WAREN BLIJ TOEN DE BLAUWE EN GELE TRAM UIT HET LEIDSE STADS BEELD GING VERDWIJNEN. HET ZIJN WEER DE HOGE HEREN DIE WEER DE ZAKKEN WILLEN GAAN VULLEN MET DIT ZINLOZE PROJECT !!!!!!

 13. Daaf Sloos op

  Blijft lastig he innovatie cq veranderingen?!Ik ben voor!!Als we nu niks doen missen we duidelijk de boot

 14. Geen rubber, geen rail.  Wel rubber ook geen rail. Gewoon de hele rotzooi vergeten. En dan de stad verkeersveilig maken. Vraag in die steden waar wel zo’n snel-pesttram rondraast maar eens naar het aantal ongelukken van de laatste paar jaar. Er moesten niet voor niets hekken langs die lijnen worden geplaatst in verband met het aantal doden en gewonden.

  Fijn hoor, de heer Denterman weet de oplossing absoluut onbreekbare kabels. Deze zijn ook te gebruiken om treinen in zee te laten zakken.

  Heer Keereweer, keer toch weer op Uw schreden. De zieken fondspremie is voor iedereen al hoog genoeg. 

 15. R. Dentener op

  @Jan Boel of ‘W. Beens'(wijdbeens?), u maakt er een War Boel van. Als ik uw redenatie volg zouden er eerst railvoertuigen aangeschaft dienen te worden om die vervolgens aan kabels af te laten zakken naar de zeebodem. Dat lijkt mij een grove vorm van kapitaalvernietiging. Ik heb slechts materiaaleigenschappen van de Twaron-vezel vermeld die eventueel in beeld kunnen komen bij opvulling van tramrailsgleuven en zeg daarmee niets over de wenselijkheid van een aan te leggen RGL. Wat is trouwens het verband tussen -de uit het vorige zorgstelsel stammende-  ziekenfondspremie en het RGL-project?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline