Winnaar ‘Geen Trein door de Stad’-fiets

5

Woensdag heeft het campagneteam ‘Geen Trein door de Stad’ bloemen en een fiets uitgereikt aan de winnaars van de posteractie. Familie Thijssen aan de Transvaalkade is tegen de RGL en had de poster voor het raam gehangen. Ze kwamen ’s middags naar Fiets2000 aan de Lange Mare voor de uitreiking van de prijs. Fiets2000 heeft de fiets ter waarde van 400 euro ten bate van de posteractie Stem Nee tegen dit Trace ter beschikking gesteld. De gelukkige winnaars kregen tevens een lidmaatschap van de Fietsersbond aangeboden en een stevig kettingslot.

Afgelopen maandagavond belde het ‘Geen Trein door de Stad’-campagneteam aan bij de familie Thijssen aan de Transvaalkade. “Alstublieft, een bosje bloemen. Als attentie omdat u de Stem Nee tegen dit Tracé-poster heeft opgehangen”. Mevrouw Thijssen-van Rhijn was totaal verrast. “Heeft u misschien ook een grote poster voor mij? Dan hang ik die meteen op! We zijn al vanaf het begin tegenstander van de trein door de binnenstad. Een onzinnig project.” Dat de familie Thijssen tegenstander van de RGL is, was duidelijk te merken: ook de Geen 600 Bussen over Hooigracht en RGL NEE van de SP hangt voor het raam.

“De winnaar van de posteractie was op maandagmiddag bekend. We wilden vervolgens eerst even checken of er ook een poster hing, daarom gingen we langs met een bosje bloemen. Op dinsdag-ochtend belde ik de familie Thijssen dat ze de winnaar van de fiets waren”, vertelt Elsbeth Klink van Geen Trein door de Stad, “Mevrouw Thijssen-van Rhijn was heel blij met de fiets. Ze vertelde dat ze al zo verrast was met de bos bloemen. Haar man had net een nieuwe fiets nodig om naar zijn werk te fietsen en hij is binnenkort jarig. Dus het kwam goed uit!”

Het actiecomité Geen Trein door de Stad wil met de posteractie een postieve campagne voeren. “We hebben door de hele stad bossen bloemen uitgedeeld aan mensen die de poster achter het raam hebben gehangen. Iedereen reageerde erg positief. Natuurlijk hangen alleen tegenstanders van de RijnGouweLijn door de binnenstad de poster op. Ik neem niet aan dat een voorstander, alleen om een fiets te kunnen winnen, een poster op hangt. Dus ik heb me erg verbaasd over de verhalen over stemmen kopen. De PvdA deelt in verkiezingstijd toch ook rozen uit en de ChristenUnie pepermuntjes?”

Delen

5 reacties

  1. Gefeliciteerd fam |Thijssen!

    Een ontzettend leuk initiatief.

    Ook ik kreeg een bloemetje.

    Leuk he.

    Petra Hoogeveen( bewoner Morsweg)

  2. zo tante nel en ome cor gefeliciteert he met de fiets nou cok veel fiets plezier

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline