Samenwerkingsovereenkomst Knoop Leiden West

Tijdens een korte bijeenkomst in Rijnsburg hebben de Universiteit Leiden, de gemeenten Katwijk, Oegstgeest, Leiden en Teylingen en de provincie Zuid-Holland hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor het gebied Knoop Leiden West. Met het ondertekenen van de overeenkomst wordt afgesproken dat de partijen concreet de volgende ontwikkelingen willen realiseren: Leeuwenhoek/Rijnfront-Zuid (realisatie kenniscluster, realisatie woningbouw, ontsluiting Rijnfront-Zuid), Klei-Oost Zuid (uitbreiding bedrijventerrein, uitbreiding glasareaal) en de Oude Rijnzone (realisatie groen en realisatie woningbouw).

In de afgelopen jaren is in de Knoop Leiden West al veel tot stand gebracht. Om ervoor te zorgen dat woningbouw, Bio Life Science, de reguliere bedrijvigheid, glascompensatie, regionaal groen en de financiering hiervoor worden vastgelegd en uitgevoerd, was het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst door alle partijen nodig. Gedeputeerde Martin Huls: “De samenwerking tussen alle partijen heeft ertoe geleid dat de regio als één geheel achter alle ontwikkelingen staat. Dat moet ook, want er staat nog veel te gebeuren in het gebied. Deze overeenkomst sluit naadloos aan op de ontwikkelingen die plaatsvinden in de As Leiden Katwijk, waardoor afstemming met projecten als Valkenburg, de RijnGouwelijn en de Rijnlandroute makkelijker wordt”. Door de ondertekening komt het project in een uitvoerende fase. Deze uitvoering ligt voornamelijk bij de gemeenten en de Universiteit Leiden.

Ten westen van Leiden, op de as Leiden-Katwijk, ligt ‘Knoop Leiden West’. De Knoop Leiden West is het gebied rondom de aansluiting van de N206 op de A44 met aangrenzende terreinen in de gemeenten Leiden, Oegstgeest en Katwijk. Ook de terreinen Klei-Oost en Trappenberg-Kloosterschuur in de gemeenten Katwijk en Teylingen horen bij het gebied.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline