Huis PvdA-er Keereweer met eieren bekogeld

42

Onbekenden hebben het huis van PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer met eieren bekogeld. “Ik hou wel van eieren, maar niet tegen m’n ramen en zeker niet als m’n kinderen daar achter zitten,” aldus Keereweer. “M’n mooie groene RGLja -poster kleurde geel; M’n hart zat in m’n keel.”

Maandag doet Keereweer aangifte.

Delen

42 reacties

 1. Dit is te gek voor woorden. Baldadige Stevenshofjeugd die zich verveelt nu het winkelcentrum gemold is?

 2. Paul van Meenen op

  Schandalig!

  Ik ga er van uit dat de woordvoerders van de NEE-campagne dit prompt zullen veroordelen.

   

 3. Die aangifte kan alleen maar vanaf maandag, want in het weekeinde is de aangewezen politiepost niet open!

 4. Louk Rademaker (SP-raadslid) op

  Schandalig, inderdaad!

  Debat voer je met woorden, niet met eieren. Henny, veel sterkte, en ik hoop dat dit nooit meer gebeurd.

 5. Ik mag graag negatief reageren met betrekking tot die trein door de stad, maar kan dat gelukkig zonder eieren. Je hebt er een hoop rotzooi van, je ruimt het op en niemand ziet meer dat er werd geprotesteerd. Dus slaat nergens op. Trouwens ik ken een paar mensen die graag een doosje eieren in ontvangst willen nemen omdat die anders niet in huis komen. Zo iets doe je niet met etenswaren!!!

  Reageren…. gewoon op hier Sleutelstad.nl

   

   

 6. Nee, dat is niet de manier!! Sterkte, Henny! Gewoon met argumenten wel…..

  Harry Schoch.

 7. waldorf muppet op

  Dat komt ervan als je een hetze ontketent…..

  En de daders straks met pek en veren de stad uit.!….

 8. Het is niet goed wat er nu gebeurd is, maar misschien begrijpt henny dan nu dat het te pas en te onpas brullen van “walgelijk, nimby en nivea”, bij de verkeerde in het keelgat geschoten is………….

  En laat hij dit soort goedkope retoriek achterwege.

   

 9. Schandalig, maar curieus is dat mensen dit gelijk verbinden aan de RGL campagne. Van Meenen wil zelfs gelijk dat de tegenpartij dit veroordeeld waarom sleept hij die erbij? Het gooien met eieren is erg in in de Stevenshof al jaren! Ik heb ze zelf ook regelmatig, de buren ook, en er zijn er meer, en dat gewoon zonder enige aanleiding (voorzover wij weten). Want er is nooit een eigooier die de aanslag heeft opgeeist.

 10. Simone de Jong op

  Tja, daar zijn de straatblaffers en de nette heren weer. Het ziijn de straatblaffers (tegenstanders) die dit soort rottigheid uithalen. Het verbaast me niks. De emoties lopen inmiddels hoog op, maar het zijn alleen de tegenstanders die zich met eieren uitdrukken. Voor straf komt de RGL er gewoon. En….voor de laatste keer hopelijk….De RGL is een TRAM.

 11. Pardon, mevrouw de Jong! Ik weet niet of de voorstanders blij zijn met het niveau van uw reacties!

 12. Schandalig dat D66-fractievoorzitter Van Meenen deze verwerpelijke daad misbruikt om het nee-kamp met kwalijk riekende modder te besmeuren. Een dergelijke reactie uit het ja-kamp was echter voorspelbaar.

 13. Mevrouw Simone de Jong. Za l ik dat mevrouw maar weglaten? Deze aanspreektitel moet worden verdiend. Als u mij en meerdere mensen beledigd bent u deze aanspreektitel niet waard

  ik citeer:.    Tja, daar zijn de straatblaffers en de nette heren weer. et ziijn de straatblaffers (tegenstanders) die dit soort rottigheid uithalen. 

  Ik ben een tegenstander en met mij velen Zijn dat allemaal rottigheid uit halers?

  U moest zich schamen.

 14. Paul van Meenen op

  @Meijer,

  1. D66 zit niet in het JA-kamp, noch in het NEE-kamp. Als een van de weinige politieke partijen kiezen wij ervoor om nu eens gewoon onze mond te houden en het woord aan de Leidenaren te laten. Wij zullen ons dan ook zonder enig voorbehoud aan de uitslag conformeren. Iets dat ik van de coalitiepartijen nog moet zien. De fout uit 2002 om het referendum tegen te houden (waar vele partijen verantwoordelijkheid voor dragen) heb ik meerdere malen in de openbaarheid betreurd en is voor D66 reden geweest dit komende referendum voluit te steunen. Daarbij zet D66 in op volledige en betrouwbare informatie aan de burger en neemt dus afstand van de van beide zijden gevoerde soms misleidende campagnes.

  2. Ik heb slechts een oproep gedaan aan de woordvoerders van de NEE-campagne om deze eier-actie te veroordelen, juist omdat ik meen dat zij zich hiermee niet willen associeren. Dat blijkt ook wel uit bijv. de bijdragen van Desiree en Louk (SP), waarvoor hulde. Juist door niet te reageren zou het NEE-kamp onbedoeld de verdenking op zich laden dat er sympathie of begrip voor de actie zou bestaan en dat zou weer oneigenlijke invloed op het stemgedrag van de Leidenaar kunnen uitoefenen.

  Begrijp je, Eltjo?

  Ook in deze bijdrage van mijn kant zul je ongetwijfeld weer een kansje zien om je eensnarige viooltje te laten jammeren.

 15. Zolang niet vaststaat of de eieren van links of van rechts kwamen zou ik mijn oordeel nog maar even voor me houden. Toch?

 16. Ton de Bruijn op

  …”Mijn mooie groene rglja biljet kleurde geel…mijn hart zat in mijn keel”… met die dichtregel maakte Keereweer het ongepaste eierincident wereldkundig. De man heeft in elk geval meer gevoel voor campagne voeren dan ik dacht, maar inderdaad…een “klote geintje”.

  Wat hebben eieren overigens met RGL NEE te maken ?

 17. Leuk zo’n referendum… JA, NEIN, JA, NEIN.

  De gemeente Leiden had er beter aan gedaan geen referendum te houden en die RGL gewoon in moeten voeren.

 18. Simone, de tegenstanders uiten hun afkeer hierboven van het gebeurde en jij maakt ze meteen weer uit voor straatblaffers. Dat is pas misselijk en unfair. Je hebt duidelijk het niveau van wat je zegt af te keuren.  

 19. Als je nu al bang woord van een rauw eitje hoop ik niet dat deze meneer, Burgemeester woord omdat burgemeester van de mey een echte burgervader zijn hand af wouw afhakken voor de burgers van leiden maar de man waar het nu om gaat die is uitgetelt want zijn hart zit in zijn keel

 20. P.Sloos jij bent zekker bekende straatmakersbedrijf SLOOS in leiden , PING,PING PING,kassa

 21. Maar waarom doet iedereen dan zo negatief tegen de RGL ik zou zeggen laat maar komen ,want als je NEE zegd dan maakt je een beslissing uit naam van je kinderen die nu nog geen zeggenschap hebben dat vind ik zeer eigenzinnig laat je kinderen maar later zeggen of de RGL weg moet dat deden we toch ook met de blauwen-tram

 22. Sloos, we wonen hier niet in Noord Korea. De politieke steun voor het project was eerder al niet bepaald representatief voor de mening van de Leidse inwoners. Gelukkig is het referendum er alsnog gekomen, waarmee het draagvlak eindelijk wel echt bepaald gaat worden.

 23. Wat heeft dit er nou weer mee te maken…. jij bent vast goed is spelletjes op TV.. rtl5 etc

   

   

  QUOTE

   

  P.Sloos jij bent zekker bekende straatmakersbedrijf SLOOS in leiden , PING,PING PING,kassa

  herman (24-02-2007 18:37:44)

   

  einde quotr

 24. Nee, mijnheer Van Meenen, zo eenvoudig is het niet. U hebt geïmpliceerd dat er misschien wel eens een verband zou kunnen zijn tussen (woordvoerders van) het nee-kamp en de eiergooiers. Stel dat een bekende Leidenaar uit het ja-kampt een verkeersongeluk waar een luchtje aan zit krijgt of slachtoffer wordt van geweld, moet het nee-kamp van u dan ook verklaren hier niets mee te maken te hebben?

  Uit het verkiezingsprogramma 2006-2010 van D66 Leiden kan bepaald niet worden afgeleid dat die partij niet voor aanleg van de RGL is, integendeel. D66 nam deel aan colleges die de zeer pro-RGL waren. Een van de grootste pleitbezorgers van de RGL was heel lang D66-wethouder Pechtold. Er lijkt dan ook sprake te zijn van enige onenigheid tussen de Leidse en provinciale partij, want D66 ZH laat terecht weten: “De Rijn Gouwe Lijn (RGL) lijkt momenteel een te groot financieel risico voor de provincie en dat kan ertoe leiden dat het busvervoer in de regio in gevaar komt, evenals belangrijke investeringen in fietspaden, verkeersveiligheid en weg- en waterinfrastructuur.

  Als uitsmijter (pardon mijnheer Keereweer) nog een citaat: “D66 hoort bij de believers (sic!, EM): wij zien de komst van de RGL als een verbetering tov de huidige situatie en als een waardevaste investering in de toekomst van onze mooie stad.”, getekend Paul van Meenen (9-12-2005). Niet in het ja-kamp, noch in het nee-kamp, maar in het jojo-kamp?

 25. albert simonis op

  Punt is dat de 2-mans D66-fractie inmiddels verdeeld is: PvM is traditiegetrouw vóór (in navolging van Pechtold en Hessing), stemmenkanon Aad van der Luit is tegen. Dat v/h raadslid Peter Bootsma zwaar voor is, is inmiddels niet meer relevant.

 26. Ton de Bruijn op

  Kunnen we deze PvdA verkiezingsstunt hiermee afsluiten?                                

  eitje

 27. Heren, heren, ik roep u op om nu te stoppen! In alle ‘kampen’ zitten ongetwijfeld mafkezen en de daders zijn in deze categorie onder te brengen. En hoewel ik een groot gevoel voor humor heb vindt ik de reacties in groeiende mate behoorlijk misplaatst! Wie het ook gedaan heeft het is FOUT en met twee jonge dochters is dit bepaald geen grap! Dus laten we erover ophouden en onze klasse tonen door terug te keren naar de inhoudelijke discussie over de RGL.

 28. Wat een moddergooien naar elkaar! Natuurlijk gooi je niet met eieren maar ook niet met modder. Het niveau van de discussies daalt. Hoort meen ik bij Leiden. Gedoe op de vierkante centimeter. We gedragen ons echt als provinciestadje. Overigens is hier vooral de gemeenteraad debet aan. Te lang wordt er gedraaid alvorens besluiten worden genomen. Het ontbreekt onze bestuurders aan visie en aan moed. En dus moet er over van alles en nog wat meegesproken worden door jan en alleman. Daarmee beweer ik niet dat grote besluiten als het Aalmarktproject en de tram niet in discussie moeten worden gebracht. Maar of je de hele bevolking daarover mee moet laten praten? Waarom heb ik een gemeenteraad gekozen? Om het beleid uit te voeren en niet door tijdens de ritten steeds weer naar ieder die een boer laat te luisteren!  Door al het gesteggel en de besluiteloosheid van ons bestuur hebben we een armzalige stad. Goed, een paar mooie buurtjes zoals de Pieterswijk, het Rapenburg en nog zo wat maar verder lijdt onze stad onder auto’s, bussen en brommertjes en is de sfeer ver te zoeken. Kijk nu toch naar die armoedige Breestraat. Asfalt, ongelofelijk lelijke gevels van Zeeman en Schlecker. Bussen en busjes en na zessen en voor elven zoeft van alles midden door ons centrum, over een geasfalteerd Kort Rapenburg tot het getto van de parkeer- en vechtplaats Beestenmarkt. Kraak noch smaak. En handhaven ho maar. Maar dat kan ook niet wanneer je geen gezag opbouwt of gezag verdient. Dan kweek je tweedracht. Gemeenteraad van Leiden: zet ons gemeentebestuur aan tot besturen!  

 29. Dames en heren,

  Laten we nu niet meteen een vinger wijzen naar de jeugd in de Stevenshof maar eerst eens navragen of onderzoeken wie dit gedaan heeft.
  Natuurlijk is het een schande dat niemand meer zijn mening of dat van een partij openlijk kan verkondigen.

  Ook ik ben geen voorstander van de RGL en dat is meer omdat het mijns inzien geen meerwaarde kan opleveren voor Leiden, mensen uit Alphen of Gouda welke een fantastisch winkelcentrum hebben gaan echt niet naar Leiden toe om te winkelen.Daarbij komt dat ik nergens iets lees over de auto’s.
  Het traject welke de tram moet gaan volgen door de breestraat, het rapenburg en de beestenmarkt zal daardoor autovrij gemaakt moeten worden zodat mensen (zelfs eigen inwoners van Leiden) geen mogelijkheid meer hebben om naar de stad te gaan, en dan hebben we het nog niet eens over de oudere mensen welke wonen in Zuid-west.
  Oudere mensen willen van A naar B zonder overstappen.Zuid-west is een wijk waar veel oudere mensen wonen welke geregeld met openbaar vervoer naar de stad gaan voor hun dagelijkse uitje maar door de RGL wordt hun dit ontnomen. 

  Henny, Ga door met je inzet voor de partij en blijf je mening uiten.
  Juist dit soort mensen heeft Leiden nodig om een ieder scherp en wakker te houden.

  W.A.Bunnig

 30. Paul van Meenen op

  @Meijer

  Ik leg geen enkel verband tussen de NEE-campagnevoerders en het eiergooien. Met mijn oproep wil ik juist voorkomen dat die associatie ontstaat, niet meer en niet minder. Ik beschuldig ook de jeugd van de Stevenshof niet, zoals u dat onmiddellijk doet.

  Zoals u verder wellicht weet heeft zich sinds december 2005 een nieuwe realiteit voorgedaan. Er komt een referendum en D66 kiest daarin voor een neutrale, op zuivere en complete informatie gerichte benadering waarin wij graag het woord aan de Leidse burgers laten. Zoals we dat ook graag bij de Oostvlietpolder gezien zouden hebben. Dat zijn de politieke feiten van dit moment en dat dient u als het standpunt van D66 Leiden tov. de RGL te beschouwen. De provinciale afdeling heeft in dit dossier een eigen verantwoordelijkheid, die zich met name richt op de financiele kant van de RGL, waarvoor de risico’s ook bij de provincie liggen.

  @Simonis

  U ziet spoken. Over de benadering van D66 bestaat geen enkel verschil van inzicht binnen onze partij. Die benadering wordt ook niet, zoals u suggereert, ingegeven door een verdeeldheid binnen de fractie pro en contra de RGL, maar door onze uitdrukkelijke keuze om de Leidenaren serieus te nemen.

 31. Bart Vermeulen op

  Goh, zowel bij de Stevensbloem, als in het park, als bij de flats aan de Zuster Meijboomstraat wordt zeer regelmatig met eieren gegooid.

  Vreemd dat dat meteen met de RGL in verband wordt gebracht, het is immers al zeer lange tijd praktijk in de Stevenshof.

 32. waldorf muppet op

  ik denk dat de eiergooiers gewoon boos zijn omdat de Stevenshof geen eigen halte krijgt…

 33. albert simonis op

  @Paul van Meenen: waar zie ik spoken?

  1 van http://www.d66leiden.nl:

  :Aad van der Luit

  raadslid , woordvoerder Onderwijs, Welzijn en zorg, Sport, Cultuur
  Aad.vanderLuit@D66Leiden.nl

  Geboortedatum 01-01-1945

  Geboorteplaats Leiden

  Woonplaats Leiden

  D66-lid sinds 2005

  Ik ben politiek actief omdat: ……….    .

  Ik ben lid van D66 omdat: …………..

  2: Het op Zondag van 5 november 2006: foto met onderschrift: Aad van der Luit en Peter Labruyère delen de mening van véle Leidenaars: GEEN RGL door de Leidse binnenstad!

  Of ben jij nu óók tegen, Paul?

  Maar ik suggereer nergens dat jullie (tot aan jouw eerste reactie hierboven) voorbeeldige terughoudendheid in de campagne door verdeeldheid is ingegeven. De PvdA had daar een voorbeeld aan kunnen nemen. 

 34. Die muppet schijnt dat normaal te vinden! Ik dacht dat alleen door sociaal ontspoorde figuren gedaan werd. Had ik weer gelijk!

  Jan Boel

 35. Aan Herman,

  Nee toevallig ben ik niet van de stratenmakerij Sloos. En ook al was ik dat wel dan is het toch een mooie broodwinning.. toch?

 36. Ik krijg nu toch een beetje de indruk dat sommigen binnen de PvdA Leiden aan aanstelleritus lijden. Het Leidsch Dagblad* heeft het nu al over een “aanslag”. Tsjonge jonge, overdrijven is ook een kunst zeg. Ik vind het soort randdebielen zoals ‘Joke Kaviaar’ – zie http://www.jokekaviaar.nl…Verdonk.html – een veel ernstiger gevaar voor de maatschappij/politici. Maar daar hoor je de PvdA de bewoordingen “aanslag” niet gebruiken als er door figuren uit het Leidse activistencircuit** met kracht ketchup wordt geworpen op mevrouw Verdonk’s lichaam. ‘Koppenhinksteeg’ heeft immers een streepje voor bij de PvdA, SP en GroenLinks. Ik hou dat ‘ei-incident’ gewoon op een kwajongensstreek. Dat je daar weer een beroep voor moet doen op de strafrechtsketen vind ik werkelijk een disproportionele reactie op iets wat gewoon een futiliteit is.

  * http://www.leidschdagblad…e1540504.ece
  ** of zie http://members.tripod.com…od.com/taart voor her ‘taarten’ van Gerrit Zalm in 1999

 37. Rene D., waarom haal je er nu weer de Koppenhinksteeg bij?! Zou er vooroordeel in het spel zijn? Dikke kans…..Jammer! Gewoon bij de kern en de inhoud blijven is beter…..

  Harry Schoch

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline