Veiligheidsrapport RGL pas na referendum

6

De Projectorganisatie RijnGouweLijn komt pas ruim na het referendum op 7 maart met de definitieve veiligheidsrapportage over de RijnGouweLijn. Oorspronkelijk zou dit rapport uiterlijk 15 februari aan de gemeente Leiden worden opgeleverd. De verwachting is nu dat de rapportage pas na de voorjaarsvakantie klaar is.

Deze rapportage omvat de conclusies van de ISA over de veiligheid van het hele tracé door Leiden, inclusief het tracé van het station tot aan de A44.

Delen

6 reacties

 1. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH. Nu komt de aap uit de mouw. Waar ken ik dit van? Juist Randstadrail. De RGL is dus helemaal niet veilig. of wel? Het feit dat het rapport niet openbaar wordt voor het referendum duidt er dus op dat er een geheime agenda is. Wat is anders de reden dat het rapport niet eerder wordt geopenbaard. Ik voel een WOB’je aankomen.

 2. Toevoeging: De vertraagde oplevering werkt alleen in het voordeel van de voorstanders. Dit is niet eerlijk als je niet allle feiten kent. Ik moet die rooie rakkers van de PVDA en Groen Links maar op hun woord geloven dat de RGL veilig is en dat het geen extra cent gaat kosten als de veiligheid meer geld gaat kosten.

 3. Als het veiligheidsrapport niet meer voor het referendum verschijnt is  niet duidelijk aangetoond dat de RGL veilig door Leiden kan worden aangelegd. Daarmee wordt niet voldaan aan de voorwaarde die de gemeente en de raad heeft gesteld. Dus moet dit tracé niet worden aangelegd. 

  Een NEE-stem bij het referendum is nu een steun aan B&W dat altijd heeft gezegd dat de RGL alleen wordt aangelegd als de veiligheid gegarandeerd is. Het leugenachtige groene knipperlicht hiernaast kan nu uit.

 4. Doe niet zo gek, Piet. Het feit dat een paar ambtenaren nog vakantiedagen op moeten nemen wil nog niet zeggen dat we de tussenrapportage weg moeten gooien. Wat heb je dan allemaal lopen beweren de afgelopen weken, op basis van dat rapport.

  De voorwaarde van de gemeenteraad blijft dus gewoon staan: de RGL mag niet ten koste gaan van de veiligheid. Die voorwaarde blijft ook staan na 7 maart.

 5. Elsbeth Klink op

  “De verwachting is, dat de rapportage meteen na de voorjaarsvakantie gereed is.” staat er in het persbericht van de gemeente Leiden. De voorjaarsvakantie eindigt op 25 februari. Dit betekent dat we vanaf maandag 26 februari het ISA-rappport kunnen verwachten. Dat is nog 10 dagen VOOR het referendum……

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline