Oud-raadslid Plasterk nieuwe Minister van Onderwijs

2

De bioloog Ronald Hans Anton Plasterk wordt de nieuwe Minister van Onderwijs. PvdA-er Plasterk was van 11-10-1982 tot 1-9-1984 raadslid in Leiden. Ook toen hield de wetenschapper zich al bezig met onderwijszaken. Plasterk kreeg de afgelopen jaren ook bekendheid als columnist bij het televisieprogramma Buitenhof en de Volkskrant. Ook de overige vijftien ministersposten in het vierde Kabinet Balkenende zijn inmiddels bekend.

PvdA
Integratie en Wijkverbetering gaat naar oud-FNV-bestuurder Ella Vogelaar, Guusje ter Horst wordt minister van Binnenlandse Zaken en Bert Koenders komt op Ontwikkelingssamenwerking. Jacqueline Cramer wordt minister van VROM. Wouter Bos gaat naar Financiën en wordt tevens viice-premier.

CDA
Waarnemend CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen wordt in het nieuwe kabinet Minister van Buitenlandse Zaken, europarlementariër Camiel Eurlings krijgt Verkeer en Waterstaat. Oud-minister Piet Hein Donner gaat naar Sociale Zaken en de huidige minister Ernst Hirsch Ballin blijft op Justitie. De huidige Minister van Onderwijs Maria van der Hoeven stapt over naar Economische Zaken en kamerlid Gerda Verburg gaat naar Landbouw.

ChristenUnie
Namens de ChristenUnie levert wordt André Rouvoet Minister van Jeugd en Gezin (en vice-premier) en Eerste Kamerlid Eimert van Middelkoop gaat naar Defensie.

Van de elf staatssecretarissen zijn ook de eerste namen bekend. Zo blijft CDA-er Cees van der Knaap Staatssecretaris van Defensie en gaat CDA partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt naar Onderwijs. De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb wordt Staatssecretaris van Sociale Zaken.

Delen

2 reacties

  1. Plasterk hoort geen minister te zijn. De beterweter van Buitenhof hoort gewoon aan de kant te staan en commentaar te geven. Maar goed als draaikont hoor je thuis in dit kabinet. Ik hoor Wouter Bos nog zeggen: Met donner als minister gaat de PVDA niet in het kabinet. Wie zitten er in het kabinet Donner en Bos.

    Een pretkabinet. Hoe zou het geweest zijn als Pim premier was geworden?

    VANDAAG IS EEN DIEPTEPUNT VOOR ONS LAND.
    VOLGENDE MAAND EEN DIEPTEPUNT IN LEIDEN?
    STEM 7 MAART NEE TEGEN DE RIJNGOUWELIJN

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline