Intentie-overeenkomst RijnlandRoute getekend

1

Minister Karla Peijs, gedeputeerde Martin Huls en regio-bestuurder Jos Wienen van Holland Rijnland hebben gisteren hun handtekening gezet onder de intentieverklaring over de aanleg van de RijnlandRoute. Dit betekent dat de drie partijen samen gaan werken om de RijnlandRoute te realiseren. In de komende planstudie moet een keuze gemaakt worden tussen verschillende mogelijkheden. Het tracé van de RijnlandRoute is nog niet precies bekend. Er zijn zeven alternatieven die nader worden bekeken. Gedeputeerde Huls gaf bij de ondertekening aan dat nog deze maand een ingenieursbureau de opdracht krijgt om de maatschappelijke kosten en baten in beeld te brengen. “Na de zomer weten we dan welk alternatief het beste bijdraagt aan een betere bereikbaarheid van de regio”, aldus Huls.

De RijnlandRoute is de nieuwe verbindingsweg tussen tussen Katwijk en Leiden (A4). In de visie van de provincie moet de RijnlandRoute in combinatie met de RijnGouwelijn de maatschappelijke en economische ontwikkeling van de regio versterken. “Door de aanleg van de weg wordt de verkeersoverlast op kwetsbare plaatsen beperkt en wordt de bereikbaarheid van de regio vergroot,” aldus de provincie Zuid-Holland.

Delen

1 reactie

  1. Als deze weg er eerder komt dan de RGL-West (wat oorspronkelijk juist niet de afspraak was maar wel steeds waarschijnlijker wordt), is het helemaal einde verhaal voor het openbaar vervoer. Ook als de RGL door de binnenstad niet komt en het busnet heel blijft. Want dan pakken gewoon nog meer mensen de auto, gezien de extra ruimte, en sneuvelen er opnieuw buslijnen vanwege achterblijvend rendement. Of je nou wel of niet voor de RGL bent, zolang het huidige verkeersbeleid het accent op de auto blijft leggen blijft het openbaar vervoer kwijnen.

    Er is nog hoop: de PvdA gaat steeds meer pleiten voor gratis openbaar vervoer en krijgt nu VROM in handen (dus ook Milieu, dat weer hoog op de politieke agenda heeft weten te komen!). Nu nog een scherpe Provincie straks (SP, Groen Links, PvdA, Partij voor de Dieren, milieupunten van SGP en CU) en dan krijgen openbaar vervoer en fiets vleugels…..

    Harry Schoch.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline