Resultaat eerste peiling LeidenPanel

7

Het resultaat van de eerste peiling via het LeidenPanel is bekend. De gemeente stelde de ruim 600 leden diverse vragen over het onderwerp ‘Informatievoorziening van en over de gemeentelijke organisatie’. Het panel kreeg twee weken de tijd om de vragen te beantwoorden. Na deze periode had 88% van de respondenten de vragen beantwoord. Over het algemeen blijkt dat zij zo persoonlijk mogelijk willen worden geïnformeerd. Zij ontvangen graag specifieke informatie over hun wijk of buurt. Ook verwachten zij op de gemeentelijke website veel informatie te vinden. Een digitale nieuwsbrief wordt als prettig middel beschouwd en ook aan de huis-aan-huis verspreide bewonersbrief wordt veel waarde gehecht. De gemeente probeert de informatievoorziening zoveel mogelijk af te stemmen op de behoefte van de inwoners. Het resultaat van de peiling is een van de bronnen om hierbij te gebruiken.

De vragenlijst en het rapport met de uitkomsten van de peiling zijn beschikbaar via www.leiden.nl/leidenpanel. De tweede peiling met onderwerp ‘elektronische dienstverlening’ is inmiddels ook voorgelegd aan het panel. Zodra de resultaten hiervan bekend zijn worden die ook beschikbaar op de site van de gemeente. Het LeidenPanel kan de gemeente adviseren over uiteenlopende onderwerpen, inzicht geven in hoeverre er draagvlak is voor beleid en hoe de Leidse bevolking denkt over maatschappelijke kwesties.

Daarnaast kan via het panel de betrokkenheid van de inwoners worden vergroot. Het panel is samengesteld aan de hand ven aan aselecte steekproef uit de gemeentelijke basisadministratie en heeft een proefperiode van een jaar. De leden krijgen tijdens deze periode een paar keer een korte vragenlijst voorgelegd via internet.

Delen

7 reacties

 1. Informatievoorziening? Welke eigenlijk? Kijk ik nu (op tijdstip van schrijven) op de gemeentelijke website dan zie ik dat de meest recente Gemeenteberichten aldaar die van 2 februari zijn, de meest recente Stadskrant die van 26 januari is en dat het vergaderschema van commissies en raad niet verder dan week 8 (‘voorjaarsvakantie’) gaat. Wordt de stad daarna wellicht bij volmacht bestuurd?
 2. Margje Vlasveld op

  Kan dat verveldende knipperende reclameding niet uit, over informatievoorziening gesproken, je kan niks meer lezen of je wordt irritant belaagd door knipperende reclameuitingen. Gaat Sleutelstad.nl daar nou ook al aan meedoen, stom hoor, als dat zo blijft heb ik geen zin meer om het nieuws te bekijken. Het is nu toevallig ook nog een inhoudelijk misleidende boodschap, dat maakt het natuurlijk nog irritanter. Hopelijk houdt de gemeente zich verre van dit soort digitale pesterijen!

 3. Het werkt! De gemeentelijke website is opeens op de drie genoemde punten aangepast. Het vergaderschema gaat nu maar liefst t/m 6 maart ;-). Klachten dus voortaan via Sleutelstad?

 4. Nou, dan wil ik de afdeling Communicatie complimenteren en een vraag stellen, krijg ik nota bene de voicemail. Zou de gemeente niet meer met burgers willen communiceren?

 5. @Margje Vlasveld ‘uitschakelen irritante groene RGL ja-knipperaar:

  in Norton Internet Security 2007:

  • klik op tabblad Norton Internet Security Add-on
  • linkermuisklik op Advertenties blokkeren, kies Configureren
  • klik op button Geavanceerd, klik op button Site toevoegen, type in venster dat verschijnt http://www.sleutelstad.nl , klik vervolgens op button Toevoegen rechts
  • type in venster dat nu verschijnt http://www.sleutelstad.nl/news/upload/286932054.02928-rglja.gif , klik op OK en sluit ook de andere openstaande vensters van Norton en klaar is Kees
  • herlaad de website van Sleutelstad en voila, weg is die irritante JA-button!  🙂

  Dit geldt dus voor Norton Internet Security 2006/2007, maar andere firewalls die met popup en reclameonderdrukking werken zullen dezelfde mogelijkheden bieden.

   

 6. herstel, er viel iets weg, doordat dat stomme CMS van Sleutelstad overal URL’s van maakt als er www voor staat. Moest zijn:

  @Margje Vlasveld ‘uitschakelen irritante groene RGL ja-knipperaar:

  in Norton Internet Security 2007:

  • klik op tabblad Norton Internet Security Add-on
  • linkermuisklik op Advertenties blokkeren, kies Configureren
  • klik op button Geavanceerd, klik op button Site toevoegen, type in venster dat verschijnt http://www.sleutelstad.nl , klik vervolgens op button Toevoegen rechts
  • type in venster dat nu verschijnt http://www.sleutelstad.nl/news<wbr />/upload/286932054.02928-rglja<wbr />.gif , klik op OK en sluit ook de andere openstaande vensters van Norton en klaar is Kees
  • herlaad de website van Sleutelstad en voila, weg is die irritante JA-button!  🙂

  Dit geldt dus voor Norton Internet Security 2006/2007, maar andere firewalls die met popup en reclameonderdrukking werken zullen dezelfde mogelijkheden bieden.

 7. Chris de Waard op

  @ Margje e.a.

  Hieronder ons standpunt t.a.v. advertenties op Sleutelstad.nl zoals ik dat zojuist ook heb gemailed aan iemand die een soortgelijke klacht had:

  Vrijwel alle reclame-uitingen op internet knipperen. Sommigen maken zelfs
  geluid… vaak irritant, maar om ze daarom alleen nou te weigeren. Dan
  houden we erg weinig over. Zo’n beetje alle andere banners op Sleutelstad
  knipperen ook, en daar zijn nog nooit (nooit!) klachten over geweest.

  Kennelijk gaat het in dit geval toch meer over het soort
  advertentie(boodschap). Ik vind echt dat iedereen vrij is om op Sleutelstad
  (of waar dan ook) te adverteren zolang het niet gaat om zaken die verboden
  zijn. Ik zou ook geen enkel argument kunnen bedenken, waarom politieke
  advertenties geweerd zouden moeten worden. Elke (legale, democratische)
  partij kan immers van dat middel gebruik maken.

  Over deze advertentie is ook gezegd dat hij misleidend is. In dat geval is
  http://www.reclamecode.nl/ de plek voor een klacht. Indien zij de
  advertentie als misleidend beoordelen, is dat wel een reden om de banner te
  verwijderen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline