RGL-tegenstanders starten weblog over campagne

2

Een groep vrijwilligers van ROVER, STOOM en de Fietsersbond Leiden is al een paar jaar bezig met lobbyen en actievoeren tegen de RGL door de binnenstad van Leiden. Hoe zij de laatste maand voor het referendum op 7 maart beleven en welke acties ze voorbereiden is sinds kort te lezen in het Weblog van een Actievoerder. Wie de geheimzinnige actievoerder is, wordt niet vermeld.

Delen

2 reacties

 1. Hoe schakel ik de irritante groene RGL ja-knipperaar uit die in het linkerframe van Sleutelstad verschijnt:

  in Norton Internet Security 2007:

  • klik op tabblad Norton Internet Security Add-on

  • linkermuisklik op Advertenties blokkeren, kies Configureren

  • klik op button Geavanceerd, klik op button Site toevoegen, type in venster dat verschijnt http://www.sleutelstad.nl , klik vervolgens op button Toevoegen rechts

  • type in venster dat nu verschijnt http://www.sleutelstad.nl/news<wbr />/upload/286932054.02928-rglja<wbr />.gif , klik op OK en sluit ook de andere openstaande vensters van Norton en klaar is Kees

  • herlaad de website van Sleutelstad en voila, weg is die irritante JA-button!  🙂

  Dit geldt dus voor Norton Internet Security 2006/2007, maar andere firewalls die met popup en reclameonderdrukking werken zullen dezelfde mogelijkheden bieden.

 2. In Firefox: webadres van de irritante afbeelding aan de lijst van reclamefilters in Adblock Plus (een kleine extensie) toevoegen. Het kan voor alle browsers ook met een softwarematige webproxy waarvoor je zelf allerlei filters kunt schrijven, zoals Proxomitron of Privoxy (beiden zijn gratis). Zelf gebruik ik al jaren eerstgenoemde, maar zou nu waarschijnlijk voor Privoxy kiezen, want dat is een actief project en het is open source en platform-onafhankelijk, zodat het ook onder Linux draait.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline