Ondertekening convenant RGL-West gaat door

3

Leiden tekent op 15 februari een intentieverklaring over de RGL-West. RGL-tegenstander Stoom heeft een klacht ingediend bij de Referendumkamer over de ondertekening van dit convenant. Zij vinden dat door nu vast een intentieverklaring te ondertekenen de schijn wordt gewekt dat het College er vanuit gaat dat de RGL-Oost er sowieso komt.

De Referendumkamer heeft de klacht behandeld in aanwezigheid van vertegenwoordigers van Stoom en het college. Het advies dat zij hebben uitgebracht is dat er geen bezwaar is tegen de ondertekening van een intentieverklaring over de RGL-West op 15 februari, mits daarin door het College een duidelijk voorbehoud wordt opgenomen in verband met de mogelijkheid dat bij het referendum medewerking van de gemeente Leiden aan de RGL door Leiden wordt afgewezen.

Delen

3 reacties

 1. Jolet IJMeer op

  STOOM heeft gelijk. Het is een schandalige propagandastunt van het linkse (?) college.

 2. P. Bannenberg op

  Hoezo propaganda? Waarom wordt alles wat voorstanders van de RGL doen als propaganda afgedaan en wordt dit vreselijke woord niet voor tegenstanders gebruikt? Beetje flauw en dat is dan nog een understatement. In de intentieverklaring is een clausule opgenomen waarmee alle ondertekenaars van de overeenkomst afkunnen bij bv. een nee van Leiden. Geen vuiltje aan de lucht lijkt me. De intentieverklaring is niet meer dan een handreiking naar elkaar. Een manier om te laten zien dat men graag met elkaar in zee wil. Met of zonder referendum was deze verklaring ondertekent. STOOM heeft nu echter weer een manier gevonden zichzelf te profileren. Ik denk dat verstandige mensen hier doorheen prikken. Propaganda zeker, maar dan van STOOM.

 3. Het college moet nu, omdat ze er kennelijk echt wel van uitgaat dat de RGL er gaat komen, stevig gaan sparen. En dan niet om dat onding te kunnen financiëren,maar om de schadeclaims te kunnen betalen die er geheid zullen komen. Er is genoeg gewaarschuwd voor de gevolgen die het aanleggen van een dergelijk project met zich zal meebrengen. En niet alleen het aanleggen met de gevolgen voor de bebouwing, de schade aan de oude gebouwen e.d. maar ook de schade aan andere zaken. Om nog maar niet te spreken over letselschade of erger.  

  U bent gewaarschuwd!

  Jan Boel

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline