Leidens Ontzet niet in gevaar bij komst RGL

3

Mocht de RijnGouweLijn er komen dan zal dat geen enkel gevolg hebben voor de viering van Leidens Ontzet. De taptoe en de 3 oktoberoptocht kunnen gewoon doorgang vinden. Dat heeft de provincie bevestigd, aldus wethouder John Steegh. Leidens Ontzet is zo onlosmakelijk met de binnenstad verweven dat er die dagen geen tram zal rijden. Ook zal voor die dagen de bovenleiding op kosten van de provincie verwijderd worden.       

Wel is de raad bang dat de doorgang van slechts vijf en een halve meter op de Breestraat te smal zal zijn voor de optocht.

Delen

3 reacties

 1. P. Bannenberg op

  Waarom maken mensen zich hier nou druk om? Kijk naar andere steden in Nederland en Europa en je ziet dat het overal mogelijk is in te spelen op bijzondere gebeurtenissen. Leidens Ontzet is dus een van die vele argumenten die geen hout snijden. Denk na over de toekomst van de stad, de regio en bovenal van jezelf. Wil jij in een stad wonen die langzaam aftakelt en het aflegt tegen een dorp als Waddinxveen?

 2. cees mentink op

  Interessant dat STEEGH in zijn korte reactie twee maal verwijst

  naar de provincie. Interessant omdat dit weleens een bevestiging

  zou kunnen zijn van het aanzwellende (bange) vermoeden van de

  tegenstanders dat de RijnGouweLijn er sowieso komt.

  Ook als de Leidenaren NEE zeggen op 7 maart.

  De provincie wil die lijn, ook als de binnenstad (de parel van Leiden)

  daarmee naar de gallemiezen wordt geholpen.

  Zou de Sleutelstad echt aftakelen zonder RijnGouweLijn?
  Kom nou!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline