Proefspoor op Stadhuisplein

15

De gemeente Leiden is gisteren begonnen met het aanleggen van een proefspoor op het Stadhuisplein. De rails moet een beeld geven van het spoor zoals dat in de Breestraat komt te liggen als Leiden bij het referendum op 7 maart voor de komst van de RijnGouweLijn stemt. (Foto: Chris de Waard).

Delen

15 reacties

 1. cees mentink op

  Het persbericht van de gemeente ‘Aanleg proefvlak tramlails

  RijnGouweLijn op Stadhuisplein’, wordt afgesloten met de zin:

  ‘De proefvakken worden aangelegd om iedereen een duidelijk beeld te geven

  hoe de Breestraat er in 2011 zal uitzien’.

  Deze zin impliceert dat de aanleg van de RijnGouweLijn al vaststaat en dat

  het referendum op 7 maart een wassen neus is.

  Vergis ik mij of kan ik niet lezen? Roept u maar.

 2. een proefstukje op het stadhuisplein waarom doen ze niets aan de kooilaan deze week heb er weer de zoveelste bromfietser zich te pletter gereden tegen een ijzeren paal die midden in het fietspad staat

  eerst een fietser dood gereden dan weer een bromfietser tegen een reklame zuil ze kunnen beter zeggen de doodlaan!!!! inplaats van de kooilaan

 3. Wat kost deze onzin nu weer?
  Misschien moeten er toch eens wat ‘anti-RGL’ raadsleden vragen stellen over deze kostenverslindende manipulatie.

 4. Ik ben voor de lijn, maar heel erg tegen dit soort geldverslindende actie’s!!!

  Een marquette of getekend ontwerpplan was afdoende geweest!!! Er valt in Leiden nog best wat anders te bestraten zoals inderdaad de Kooilaan!

   

 5. overal grote rembrand doeken dan gelazer over de RGL met ambtenaren en al die meevreeters nu weer een proefstukje op het stadhuisplein wat kost dit allemaal niet  doe met dat geld wat voor de beurgers er gaan steeds meer mensen naar de voedselbank ja dat niet zo raar als je de gemeentekas aan deze onzin leeg maakt

  we vieren 3 oct leiden ontzet maar leiden is helemaal niet ontzet

  waar blijven de geuzen  die LEIDEN bevrijden

 6. Proefspoor.

  In Oegstgeest staat een inrichting voor geesteszieken. Ik begin mij nu toch af te vragen wie daar verpleegd worden. Ik krijg zo zoetjes aan dat de verkeerde mensen er in zitten en de gestoorden nog vrij rondlopen. Die hersenloze “bestuurders” gaan er van uit dat de Leidse burger debiel is en dat aan de hand van een PEPERDUUR VOORBEELD VAN EEN SPOORTREIN op het stadhuisplein het wel eens even duidelijk gemaakt gaat worden dat er weer een trein door Leiden moet komen en hoe een trein er dan wel uitziet. Tja, hoe ziet een trein er nou ook al weer uit. Wat zijn dit voor knuppels die dit straffeloos op kunnen hoesten en de belangrijke zaken als te duur af kunnen doen?

 7. Proef -spoor( lekker eten zeg!!) Heeft de gemeente -afdeling: bestrating niets anders te doen met die graafmachine.

  Andere gebieden van Leiden kunnen ook wel bestraat worden  in BAAS zijn Tijd!!.

  Leuk voor het Gemeenterestaurant dit uitzicht voor de bezoekers aldaar!!.

 8. Leg dat stuk rails dan in de Breestraat, maak het 3 kilometer lang, zet er 2 haltes neer en laat er een tram rijden.

  Voila… je krijgt dan een goed inzicht. En laat dat stukje traject dan maar meteen liggen, want anders is het weer zonde van het geld.

 9. Ton de Bruijn op

  Je kan natuurlijk ook tussen nu en 7 maart de Breestraat voor alle verkeer afsluiten, inclusief fietsen en bussen en volgens de RGL dienstregeling een rijtje bussen aaneengesloten (met de voorgeschreven snelheid) over het RGL trace laten rijden….weten we gelijk meer over de behoefte en waar de puinhopen ontstaan en dat is niet bij het strand…kost een beetje maar dan heb je ook wat…

 10. Nou het is zo zachtjes aan wel duidelijk dat die trein er komt. Maar ik lees zo weinig over die bussen die moeten verdwijnen. Kan de Hooigracht die nu wél of niét aan? Dat wil ik nou wel eens weten. Mogen er nu ook geen taxi’s meer rijden? Dat zou de grootste zegen zijn.

   

 11. Bram, mijn indruk is dat Leiden NEE gaat stemmen. Kijk eens naar de vraag van sleutelstad, een echt neutrale site, we zitten op meer dan de helft tegen…
  Beetje strijdbaar zijn hoor! De houding van: “we kunnen er toch niets aan veranderen…” is een beetje van de vorige eeuw. Volksvertegenwoordigers als de SP, CU en SLO hebben er wel voor gezorgt dat wij, de gewone Leidenaars, onze mening mogen geven. Dus gebruik je recht en stem!! En kijk eens op de sites van fietsersbond, Rover en Stoom dan snap je ook dat we zo’n onding niet moeten krijgen in onze binnenstad, dus stem NEE!!

 12. Volgens mij sporen !!! die ambtenaren echt niet op dat stadhuis hoe helpje de stad (lijden) naar de         kloten dit is het voorbeeld van alles wat er in onze stad gebeurt. Onnodig met geld smijten gazo door B en W.Het wordt tijd dat daar wat anders komt te zitten in ons gemeentehuis !!!!!!!

 13. toedeledokie op

  Tja en dat is allemaal te danken aan de PvdA…………….die moeten zonodig een trein door de stad, en zo hebben ze nog wel meer “leuke” en dus geldverslindende ideeen! (o.a.gratis heroine, betaald parkeren in Noord enzovoorts…………….)

  Weet je zeker dat je de volgende keer weer PvdA stemt???????????????????

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline