Proefvakken RijnGouwelijn

5

Vanmorgen om 11.00 uur wordt op het Stadhuisplein gestart met de aanleg van twee proefvakken met tramrails voor de RijnGouwelijn. Er zullen in de twee proefvakken verschillende materialen worden getoond, bovendien zullen er verschillende manieren van aanleg worden gedemonstreerd. De proefvakken zullen elk twee meter lang zijn. Komende vrijdag is de klus geklaard.

Het is de bedoeling om door middel van de proefvakken iedereen een duidelijk beeld te geven over hoe de Breestraat er in 2011 uit zal zien.

Delen

5 reacties

 1.  

  Rijngruwellijn verstopt nu al de binnenstad

  Dit is weer de zoveelste manipulatie van het referendum. Waarom wacht men niet tot dat helderheid over de RijnGruwellijn is gekomen? En waarom gaat men gegelijkertijd niet na wat de effecten ervan zijn in de rest van de stad. Er zullen volgens de gemeente 600 bussen per dag (ca 40-60 per uur) door bijvoorbeeld de Hooigracht komen (nu 0).   Zoals bekend staat de Hooigracht nu al vaak vast. Dit wordt daardoor alleen maar aanzienlijk erger, met alle gevolgen voor overlast op sluipwegen etc. Daarnaast zal er een aanzienlijke milieuschade ontstaan door stationair draaiende auto’s op die Hooigracht. Daar worden geen proeven over gedaan. Het is de gemeente een zorg welke neveneffecten er zullen ontstaan. Als de lightrail verbinding er maar komt (zie overigens ervaringen in de Haaglanden … ). Het winkelende publiek wordt als argument pro opgevoerd. Maar er wordt niet bij gezegd dat het meeste publiek uit Leiderdorp en Voorschoten komt en die zullen (halteplaatsen bussen verschoven naar Hooigracht) weer verder moeten lopen. Je kunt je afvragen of dat nou weer zo handig is van onze ambtelijke planners.

   

   

 2. eline molijn op

  verschillende materialen en verschillende manieren van aanleg????! Wanneer komt er nu eens DUIDELIJKHEID!!!!!

 3. Ton de Bruijn op

  Her en der worden “paladijnen”  ingezet om het zinkende schip te redden en… het kon ook niet missen…PvdA hulpjokkebrok Davied verwijst allen die iets op of aan te merken mochten hebben over de gemeentelijke propaganda onverbiddelijk naar de door het bevoegde gezag ter beschikking gestelde URL’s. Als U bezorgd bent over de toekomst van het openbaar vervoer in en om Leiden en de RGL (de doorgaande treinverbinding die nooit naar het strand zal gaan en ook niets met Leidse problemen te maken heeft maar alleen met politieke ambities), dan kunt U hier rustig doorpraten. Let wel op…de “paladijnen” zijn waarschijnlijk geen echte mensen maar computer bots die in maximaal 50 woorden telkens weer hetzelfde herhalen zonder in te gaan op wat daarvoor door U werd gezegd.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Henny Zwaan

Je bent nu offline