Vuurwerkopruimactie voor schone stad

Dinsdag 2 januari wordt op 16 plekken in Leiden het vuurwerk opgeruimd. Het project Leiden Buitengewoon Veilig neemt het initiatief om samen met buurtbewoners de vuurwerkresten op te ruimen. Na het opruimen wordt gezellig samen nog even wat nagepraat en iets lekkers gegeten en gedronken. Vorig jaar zijn wederom met succes in Leiden Noord door professionals, bewoners en kinderen uit de buurt op diverse plekken vuurwerkresten opgeruimd. Dit jaar krijgt dit initiatief een vervolg in een nog aanzienlijk groter werkgebied. Gezamenlijk gaan bewoners, de woningcorporaties Portaal, Ons Doel en de Sleutels van Zijl en Vliet, de bewonersorganisaties, de jeugd, de gemeente Leiden en het wijkmanagement, van de Leidse Welzijnsorganisatie in twee uur tijd een groot deel van Leiden vuurwerkvrij maken.

Het blijkt nog steeds dat (jonge) vuurwerkslachtoffers veelal vallen na Oud & Nieuw. Het zoeken tussen de vuurwerkresten naar zogenoemde blindgangers -vuurwerk dat nog kan ontploffen omdat het niet is afgegaan bij het afsteken- is oorzaak nummer één. Ondanks extra inzet van de gemeente op nieuwjaarsdag lukt het niet altijd om alle vuurwerkresten direct van straat te krijgen.

Op de 16 plekken in Leiden gaan bewoners en professionals extra aandacht besteden aan het opruimen. Daarnaast wordt met behulp van posters gevraagd om vuurwerkresten meteen na het afsteken op te ruimen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline