PvdA stelt verloedering Stevensbloem aan de kaak

4

Winkelcentrum de Stevensbloem in de Stevenshof is dringend toe aan een opknapbeurt. De aantrekkelijkheid voor winkeliers om er zich te vestigen neemt aantoonbaar af, hetgeen niet verklaard kan worden door de grootte, ligging of koopkracht in de wijk. Klachten over bevoorrading, verkeersafwikkeling en te weinig aantrekkingskracht van het winkelcentrum zijn genoegzaam bekend. De fractie van de PvdA heeft deze week schriftelijke vragen gesteld aan B & W om te bezien hoe het winkelcentrum met behulp van de wijkbewoners en ondernemers weer uit het dal getild kan worden.

Eigenaar Hildersgroep van het winkelcentrum Stevensbloem heeft aangegeven verbeteringen en gedeeltelijke uitbreiding van het winkelcentrum te willen realiseren. Op donderdag 7 september jongstleden heeft hierover een gesprek plaatsgevonden met wethouder Marc Witteman, de Hildersgroep en enkele vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging.

De aanwezigen concludeerden allen dat het winkelcentrum moet worden opgeknapt, om de aantrekkelijkheid als koopcentrum voor huidige en belangstellende winkeliers te vergroten. Bovendien is duidelijk dat er iets aan de bevoorrading moet worden gedaan (nu blokkeren grote vrachtwagens tijdens het laden en lossen de stoepen waardoor alle voetgangers, die met kleine kinderen incluis, de drukke weg op moeten, alsook dat de verkeersafwikkeling vanaf de Stevenshofdreef naar het winkelcentrum visa versa nodig aangepakt moet worden (black spots).

De plannen van de Hildersgroep passen niet in het huidige bestemmingsplan en deels ook niet in het ontwerpbestemmingsplan voor de Stevenshof. Er zou gekeken worden of en zo ja hoe deze ruimtelijke ordeningsproblematiek zo snel mogelijk kon worden opgelost. Na 7 september jl.is het echter stil geworden rond het winkelcentrum. De PvdA maakt zich daar ernstig zorgen over. De verloedering gaat door, terwijl mede daardoor de aanzuigende kracht van winkelcentrum de Luifelbaan alleen nog maar zal toenemen.

Delen

4 reacties

 1. Hé hé ze worden wakker daar  in het  gemeentehuis, niet alleen de Stevensbloem verloederd maar heel de Stevenshof. Dit zag je al aankomen toen de Stevenshof werd opgezet , veel te nauwe straten,  huizen te dicht op elkaar en dit is ook gebeurt met de Stevenbloem.

  Men had een rondweg moeten maken  rondom de Stevensbloem met aparte in- en uitgangen met eenrichtings verkeer zodat het laden en lossen van vrachtwagens vlotter, makkelijker en vooral veiliger kan plaats vinden en ook het parkeren van personenauto’s gaat dan eenvoudiger. Maar wat belangrijker is  als men dit zo had uitgevoerd , dat men aan de achterzijde rondom het park ook winkels had kunnen maken waardoor de achterzijde ook benut wordt en aantrekkelijker wordt. Nu is de achterzijde een plek geworden van hangjongeren waar vandalisme hoogtijd viert.

  De enige oplossing is nu alleen een aantal huizen en gebouwen slopen en opnieuw bouwen.

  Veel succes gemeente.

   

   (Dit is weer een blunder die men 20 jaar geleden gemaakt heeft, en nu plukken wij de wrange vruchten hiervan, had men toen de Stevenshof wat ruimer opgezet, dan was de Stevensbloem en Stevenshof een leuke wijk geworden om in te wonen, maar nu is het weer een wijk aan het worden waar verloedering en vandalisme hoogtijd viert en die de maatschappij uiteindelijk veel meer geld  gaat kosten , dan wanneer zij toendertijd beter hadden uitgekeken met iets meer investeringen hadden gebouwd.)

 2. het wordt tijd dat onze Burgemeester en Wethouders opstappen net als onze regering  op dit moment.

   En dat onze B&W demissionair wordt..zodat wij nieuwe leden kunnen kiezen. Geregeren is vooruitzien..maar zo werkt dat dus niet in Leiden.

  Wat betreft RGL en ROC beleid daar is ook al veel mis mee.

  Jammer.

   

 3. Heel goed Chris H.

  Ik ben het met jou eens. Ik woon al bijna 21 jaar in de Stevenshof en heb de wijk zien vol bouwen.Maar ze hebben niet gedacht aan de winkels. De bewoners gaan nu al naar het uitgebreide 5-meiplein.

  Jeroen

 4. Ik ben het met stellers eens bij het opzetten van de wijk is men uitgegaan van maximaal 17000 in woners het zijn er in middels +/- 25000. men is bij de opzet nit uitgegaan dat het meer regional funktie heeft gekregen. Bij de opzet van het winkel centrum heeft de architect meer de kunstzinnige kant bekeken en is minder uit gegaan van de funktie van de winkels, een mooi voorbeeld is de toegangs brug tot het park Fl 1000000 het had goedkoper gekunt. Men kan de huidige gemeentelijke bestuurder niet ter verantwoording stellen, de toenmalige amtenaren van bouw en woning toezicht en de opdrachtgever het Phillippensioenfonds treft meer schuld.  

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline