CDA verwijt college kansen te laten liggen

3

Moniek van Sandick van de Leidse fractie van het CDA heeft in de raadscommissie gepleit voor extra investeringen in onderwijs en wil bovenal dat de tweede concertzaal Stadsgehoorzaal in de plannen behouden blijft. Bovendien stelt zij dat het College enkele belangrijke kansen heeft laten lopen. Van Sandick: “In de begroting staan natuurlijk niet de rekening die de stad betaalt door gemiste kansen. De samenwerking tussen de diensten van onderwijs, cultuur en sport met Bouwen en Wonen vereist bestuurlijk talent.”

Van Sandick: “De constante druk op onderwijs- en sportgronden en de vertragingen in het bouwen van culturele en onderwijsvoorzieningen zijn het CDA een doorn in het oog. Al op dit moment wil het CDA duidelijk stellen dat zij voor de bouw is van de tweede zaal van de Stadsgehoorzaal en dat er geen discussie mogelijk is over bestemmingsveranderingen van zwembad de Vliet.”

Van Sandick: “De projecten Scheltema, Haagweg 4 en straks de poptempel zijn projecten waar beleidsdienst en vastgoedontwikkeling echt beter hadden moeten of zullen moeten samenwerken. Het CDA wil van de wethouders weten hoe zij het bestaande vastgoed gaan beschermen en op welke wijze zij de invloed op nieuw te ontwikkelen projecten kunnen vergoten. Van wethouder van de Berg wil ik weten: waarom vertraging bij Arcade en de Brede School Noord.”

Delen

3 reacties

  1. Laat de gemeente nu eerst zorgen dat de stadsgehoorzaal met een zaal draaiende te houden, en laat het CDA ophouden met dat gezemel over een 2e zaal, nergens voor nodig die 2e zaal, je kan hier in Leiden NIET meer uit, er is niets meer, Leiden is over en sluiten.

  2. Arend-Jan Sleijster op

    Wat een sombere – en voorspelbare – reacties, heren Keereweer en Nukeman! Jullie weten toch ook, dat daar waar een WIL is er ook een (politieke-) WEG blijkt te zijn! De begroting voor de jaren 2007 tot en met 2010 biedt meer dan voldoende ruimte – lees: euro’s – om die tweede zaal te realiseren. En het is een fabeltje om te stellen, dat de BV Stadsgehoorzaal Leiden & De Waag op een financieel gezonde wijze kan werken ZONDER die tweede zaal. Want er is zonder immers geen dubbele programmering op een avond mogelijk! Wees blij dat CDA - met steun van VVD en LL – bij monde van Van Sandick(CDA) zo krachtig vasthoud aan de realisatie van een zaal die de BV al in 1994/6 is toegezegd! Over een betrouwbare overheid gesproken…..! 

     

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline