Tartuffe wint Leids Festival van het Nederlandse Lied

1

Het duo Tartuffe uit Leiderdorp heeft zaterdag het Leids Festival van het Nederlandse Lied gewonnen. Het damesduo was zo sterk dat de jury, bestaande uit o.a. Leidse Kees, Richard Neuteboom (organisator Hollands Sterrenfeest) en wethouder Paul Jonas, niet om hen heen kon. Savana uit Enschede werd tweede en Wesley Klein uit Leiden derde. De winnaars ontvingen een bokaal en een hoofdprijs van 500 euro, bovendien mogen ze optreden tijdens het Hollands Sterrenfeest, Leidens Ontzet en zijn volgend jaar pauzeact van het festival. Het mooie weer zorgde ervoor dat de terrasssen vol zaten zoadat iedereen kon genieten van het levenslied dat vanuit de boten te horen was.

Het grote enthousiasme van het publiek bewijst maar eens te meer dat Leiden zich uitstekend leent voor een combinatie van muziek en water. De Leidse Waterdagen en het Leids Festival van het Nederlandse Lied zijn dan ook niet meer weg te denken uit de Leidse evenementenkalender en de Leidse grachten

Delen

1 reactie

  1. Leidse Glibber op

    Het was zeker weten weer een heel geslaagd festival en de samenwerking met de Waterdagen is perfect.

    Voor degenen die wat meer foto’s willen zien en een beetje achtergrondverhaal willen lezen, kijk even op http://www.leidseglibber.punt.nl  

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Henny Zwaan

Je bent nu offline