Leiden moet uitgroeien tot centrum van Biotechnologie

1

Volgens CDA-Tweede Kamerlid Ormel moet Leiden uitgroeien tot het toonaangevende centrum van biotechnologie-onderzoek in Europa, meldt RTV West. Ormel is de initiatiefnemer van de themadag over biotechnologie die in Leiden en in de Tweede Kamer wordt gehouden. De kamerleden bezoeken twee bedrijven om een indruk te krijgen van nieuwe ontwikkelingen en meer te horen over mogelijke problemen met overbodige regelgeving.

Volgens Ormel dreigt Nederland ‘gekke Henkie’ te worden als de rem wordt gezet op de verdere groei van biotechnologie in Leiden. Europa loopt nu al achter bij de onderzoeken in de Verenigde Staten en Azië. Bij biotechnologie worden levende organismen gebruikt voor onder meer het maken van nieuwe medicijnen.

Delen

1 reactie

  1. Timo Gubbens op

    Biotechnologie groot in Leiden, binnen Nederland geldt dat, ja. Alhoewel, Leiden wordt heel erg hard ingehaald door Eindhoven, waar Philips op grote schaal aan het investeren is geslagen in de medisch technologische en dus ook biotechnologische sector. Daarnaast, Leiden stelt in Europa niets voor in vergelijking tot Zwitserland (regio Basel, Zug) en Engeland (regio Cambridge).

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline