DWARS wil Oostvlietpolder groen houden

1

De jongerenorganisatie van GroenLinks, DWARS, wil dat GroenLinks het standpunt over de Oostvlietpolder wijzigt. DWARS zal hierover tijdens de eerstvolgende ALV van GroenLinks een motie indienen. Om het standpunt kracht bij te zetten is DWARS Leiden lid geworden van de vrienden van de Oostvlietpolder. Ook willen de GroenLinkse jongeren actie gaan voeren als de polder bebouwd dreigt te worden.

“Het is onzin om de Oostvlietpolder te bebouwen. De polder heeft een ecologische waarde en daar zou GroenLinks zich juist voor in moeten zetten,” zo laat DWARS-Coördinator ‘Extern’ Simon Otjes weten.

De uitslag van de verkiezingen geeft aan dat GroenLinks is afgestraft voor een aantal standpunten, waarvan DWARS verwacht dat juist de Oostvlietpolder heeft gezorgd voor het grote verlies. “Bij kraampjes op de markt hoorde je steeds onbegrip over het GroenLinks-standpunt over de Oostvlietpolder”, aldus Agnès Denie, een DWARS-lid dat de GroenLinks campagne heeft ondersteund.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline