Raad van State schorst goedkeuringsbesluit Oostvlietpolder

1

De Raad van State heeft gisteren het goedkeuringsbesluit van de provincie Zuid-Holland voor het bestemmingsplan Oostvlietpolder geschorst. Dit betekent dat de gemeente Leiden met de uitvoering van het bestemmingsplan Oostvlietpolder moet wachten totdat de Raad van State uitspraak heeft gedaan in de bodemprocedure. De Raad van State heeft op twee punten grote moeite met het bestemmingsplan Oostvlietpolder. Ten eerste vraagt de Raad zich af of het naar de toekomst verschuiven van een oplossing voor de verkeersproblemen die het industrieterrein oplevert niet in strijd is met een goed ruimtelijke ordening. Ten tweede betwijfelt de Raad van State of het bestemmingsplan wel voldoet aan de eisen uit het Besluit Luchtkwaliteit. De gemeente Leiden betreurt de uitspraak van de Raad van State, maar beweert dat de uitspraak geen negatieve gevolgen heeft voor de realisatie van het bedrijvenpark Oostvliet.

De Raad van State betwijfelt op grond hiervan of het bestemmingsplan in de bodemprocedure wel overeind zal blijven. “Dit zou dus betekenen dat de Raad van State het bestemmingsplan Oostvlietpolder volgend jaar voor de tweede maal zal vernietigen,” zo laat de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder weten.

Delen

1 reactie

  1. Vereniging Vrienden Oostvlietpolder op

    De gemeente Leiden betreurt de uitspraak van de Raad van State, maar beweert dat de uitspraak geen negatieve gevolgen heeft voor de realisatie van het bedrijvenpark Oostvliet. Oordeel zelf en lees de volledige uitspraak van de Raad van State op onze website http://home.zonnet.nl/oostvlietpolder

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline