Annelieke van der Sluijs wint marathon van Eindhoven

De 21e marathon van Eindhoven werd bij de vrouwen gewonnen door Annelieke van der Sluijs. De in Portugal woonachtige atlete van Leiden Atletiek legde de klassieke afstand af in 2.37.33. Op het vernieuwde parcours bleef ze de Belgische debutante Fatiha Baouf ruim 2 minuten voor. En passant werd van der Sluijs daarmee Nederlands kampioene bij de veteranen. Met Jaap van Duijvenvoorde had Leiden Atletiek nog een tweede atleet op het kampioenschapspodium. De Leidenaar liep een tijd van 2.31.04 en werd daarmee tweede in het kampioenschap achter Gert van Bergen uit Amsterdam.

Bij de sterk bezette 4 mijl van Groningen wisten 4 atleten van Leiden Atletiek zich voorin in de uitslag te plaatsen. Ruim achter wereldkampioen Eliud Kipchoge uit Kenia finishte Edgard Creemers op een knappe 17e plaats in een tijd van 20.15 min. Vier plaatsen en 13 seconden later kwam Hessel Posthuma over de meet. Ralph Apeldoorn en Jaco Luijendijk werden in ruim 21 minuten 34e en 37e.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!