Vanaf september kunnen inwoners van Leiden meedenken over het tracé van de RijnGouweLijn door de stad. De gemeente Leiden en het projectbureau RijnGouweLijn vinden het belangrijk dat inwoners en belanghebbenden al in een vroeg stadium kunnen meedenken over bijvoorbeeld verkeersveiligheid, ligging van de rails en de plaats en vorm van tramhaltes. De ontwerpers kunnen dan bij de ontwikkeling van de plannen rekening houden met alle wensen, voorkeuren en aandachtspunten die naar voren zijn gebracht.
De gemeente en het projectbureau RijnGouweLijn organiseren voor vijf deeltrajecten door de stad ontwerpbijeenkomsten die vanaf eind september gaan plaatsvinden. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen inwoners en belanghebbenden hun wensen, voorkeuren en aandachtspunten naar voren brengen en meedenken over de inpassing van de RijnGouweLijn in de stad. Wethouder Ruud Hessing ziet de ontwerpbijeenkomsten vol verwachting tegemoet. “De RijnGouweLijn brengt een verandering in de stad teweeg”, zegt de wethouder. “Ik wil mensen graag de gelegenheid geven hun wensen, voorkeuren en aandachtspunten naar voren te brengen. Daarmee kunnen we ons voordeel doen bij de uitwerking van de ontwerpen om hiermee de kwaliteit van de lijn waarborgen”.
Voor elk deeltraject worden drie ontwerpbijeenkomsten van elk twee uur georganiseerd in het Stadsbouwhuis. Om tot het beste resultaat te komen is het wenselijk dat deelnemers bij alledrie de ontwerpbijeenkomsten aanwezig kunnen zijn. Geïnteresseerden in de ontwerpbijeenkomsten kunnen het aanmeldingsformulier voor de ontwerpbijeenkomsten opvragen per email: rgl.leiden@leiden.nl of op telefoonnummer 071-5165978. Het ingevulde formulier kan tot 2 september retour gestuurd worden. Ook kan men schriftelijk deelnemen aan de ontwerpbijeenkomsten. Hiervoor kan het aanmeldingsformulier voor de ontwerpbijeenkomsten gebruiken worden. De verslagen van de ontwerpbijeenkomsten zijn te lezen op de website van de RijnGouweLijn.
5 reacties
Inspraak ? Ach, ik was op 8-7-2002 bij een RGL-infobijeenkomst van (toen nog) verkeerswethouder Pechtold en daar mocht je alleen wat vragen stellen, die genoteerd werden door ene Van Leeuwenburgh van een consultantsbureau. Daar zou dan later een antwoord op terugkomen van de gemeente. Ten eerste werden de vragen al verkeerd opgeschreven en ten tweede heb ik nooit antwoorden op die vragen teruggezien. Ja, op de website van RGL staat dan zo leuk “meest gestelde vragen”. Inspraak in deze gemeente is gewoon een farce en ik ga er dus niet naar toe naar die ontwerpbijeenkomsten.
Inspraak????
Wie heeft dat woord bedacht?
En wat betekent dit eigenlijk?
Graag antwoord van gemeenteraadsleden!!
Mee denken mag altijd , maar er wordt door bijv. de beslissers( zie boven) niets meegedaan.
Petra Hoogeveen
Tijdens onze wandeling naar het centrum van Leiden kwamen wij dit schitterende gedicht tegen . Wij vonden het jammerdat er op de plek waar dit gedicht hing erg weinig mensen langs kwamen en we besloten dat daar toch veel meer Leidenaren van moesten genieten want deze onbekende dichter moet ook wel in hart en nieren een Leidenaar zijn om zo precies te omschrijven hoe hij over de hele situatie denkt.Het was ons in ieder geval uit het hart gegrepen en ik denk velen met ons
Met dertig stemmen voor, zet men de plannen door
Maar ligt er dan wat rail,dat durf ik wel beweren.
Dan gaat de zaak failliet, gaan ze weer demonteren
Inflatie brengt geluk,daarvan wordt Leiden wijzer
De prijs van koper nu, die geldt dan voor oud ijzer
De moordpartij van Noord, die maakte vele lijken
Maar gaat nu binnenkort, de hele stad bestrijken
Je red het vege lijf, door voor hem uit te vluchten.
Maar door goed stemgedrag, straks niets van hem te duchten
In Leiden straks niet meer te leven, want er komt een trein door de stad
De fietsers worden verdreven, dus maak nu je borst maar vast nat
Het centrum gaat eraan, daar moet je toch van balen
De Breestraat naar de maan , en wie zal dat betalen?
Wie heeft het nu nog niet begrepen? het wordt door regenten bepaald
De winst in de zakken der Lepen. en Jantje van Leiden betaalt !!!!!!!!
Het wordt door de glibbers begrepen, de trein die wordt Leiden bespaard.
Geen poot aan dr grond voor de Lepen, WIJ STEMMEN ZE WEG 7MAART
Een trein heeft meestentijds een bovenleiding nodig
Gebruik dus die van jou, dan wordt hij overbodig
En ook die stomme rails, u heeft het voor het zeggen
Die hoeven ze dan niet, dwars door de stad te leggen