SP stelt vragen over RijnGouweLijn

2

De Leidse SP-fractie heeft vragen aan het college gesteld over de RijnGouweLijn. Volgens het Leids Dagblad heeft het kabinet in de Nota Ruimte haar twijfels uitgesproken over de komst van de RijnGouweLijn. “Nader onderzoek moet aantonen of de lightrailverbinding de beste oplossing is voor de vervoersproblemen in de regio”, zo zou te lezen staan in de nota. De SP wil weten of het College bekend is met die passage en wat voor consequenties dat heeft voor het tracé door de Leidse binnenstad. Omdat het rijk blijkt te twijfelen over de RGL en er momenteel een slechte economische conjunctuur is, vraagt de SP zich ook af of het niet verstandiger zou zijn om te wachten met het instellen van een Leids projectbureau, totdat het ‘nader onderzoek’ is afgerond.

 

Delen

2 reacties

  1. Gewoon uitstellen. Voor je uit schuiven. Wachten, lullen lullen en nog eens lullen. Net als de eventuele noodzaak en haalbaarheid enz. van een ringweg c.q. oost/west verbinding voor het wegverkeer. Gewoon nog eens 25 jaar uitstellen en ouwehoeren tot de hele Leidse regio naar de kloten is. Welterusten.

  2. Inderdaad. Zo’n verbinding had er toch al lang moeten zijn. Stel dat er over 5 jaar een schep de grond in gaat. Dan duurt het nog jaren voordat er eindelijk eens iets bruikbaars ligt. En dat zal tegen die tijd ook wel weer te krap zijn. Regeren is vooruit zien, heb ik altijd gehoord. Maar daar blijkt hier bar weinig van terecht te komen. Ik ben nu 42. Zou ik het nog meemaken? Voorlopig blijven we ons door veel te smalle straten wringen of in treinen proppen die om de haverklap stilstaan.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline