SP: College staat voor schut door Oostvlietpolder

2

Het lijkt erop alsof het Leidse College voor de tweede keer voor schut staat met het bestemmingsplan Oostvlietpolder. Dat zegt de SP, die deze conclusie deels baseert op een bericht in het Leids Dagblad van vrijdag. Het blijkt dat de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak twijfelt over of de polder binnen de bebouwingsgrenzen van Leiden valt en of het nieuwe bestemmingsplan met een bedrijventerrein niet strijdig is met het rijksbeleid.

Verder blijkt ook dat de stichting al in december het advies aan de Raad van State heeft gemeld en dat het College daarvan op de hoogte was. “Ik wil weten waarom het College dit niet aan de Raad heeft gemeld bij de behandeling van het bestemmingsplan”, zegt SP-fractievoorzitter Paul Day.

“Als zij de raad willens en wetens informatie heeft onthouden, waardoor er geen goed en afgewogen besluit kon worden genomen, heeft het College een probleem. Dan hebben we de poppen echt aan het dansen. Er mag geen situatie gaan ontstaan waarin de Raad zich steeds afvraagt of zij wel tijdig en volledig wordt geïnformeerd. Dat is dodelijk voor het onderlinge vertrouwen”.

De SP zou het onaanvaardbaar vinden als het bestemmingsplan voor de tweede keer wordt vernietigd op gronden waarop het College uitvoerig is gewezen. De socialisten zeggen dat ze in de Raad al hebben gewezen op het “hachelijke juridische avontuur”. “De SP heeft erop gewezen dat Leiden nogmaals verwerping van het bestemmingsplan door de Raad van State riskeert, en dan ten overstaan van het hele land echt in z’n hemd staat”, aldus Day.

Delen

2 reacties

  1. Zoals ik al schreef bij het artikel over de hondenbelasting…… De gemeente Leiden doet maar wat.

    Prutsers zijn het die keer op keer blunderen.

  2. Ik vind het wel een relaxte maatregel van de hondenbelasting, onrechtvaardig, maar wel relaxed voor mij.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline