Donderdag geding over Oostvlietpolder

Aanstaande donderdag zal de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het geding van de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder over het streekplan Zuid-Holland West behandelen. Centraal in dit geding staat de zogenaamde ‘rode contour’, het gebied waarbinnen gebouwd mag worden. De Vereniging stelt dat de Oostvlietpolder in het streekplan onterecht binnen de rode contour is geplaatst.

Hierdoor wordt een onbeperkte verstedelijking ten koste van de voorkomende flora en fauna (86 beschermde diersoorten waaronder de grutto, tureluur en zomertaling) toegestaan. In de regel volgt zes weken na het geding de uitspraak.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline