3 October Gilde heeft een eigen vaandel

1

Een Gilde zonder vaandel is geen Gilde. Daarover zijn de leden van het 3 October Gilde het gloeiend met elkaar eens. Het Gilde, dat in 2000 werd opgericht door ‘ondernemers met hart voor een Leidse traditie’, telt momenteel 125 leden en wil dit jaar doorgroeien naar 150.

 

Momenteel wordt een vaandel gemaakt door de Leidse kunstenares Bernadette Drenth. Zij heeft geko­zen voor een stof van velours (‘Trekt weliswaar water aan, maar stoot water ook weer af’). De tekst van Rens Heruer is kort-en-bondig gehouden, de kleuren heel direct. De bandelier is van mahoniehout (‘Een wens van het bestuur’). De dwarsstok van smid Peter Scheltens wordt hol (‘Anders is het vaandel niet te tillen’).

Op 1 juni wordt het vaandel tijdens de traditionele Haringparty officieel gepresenteerd. De aanslui­tende vei­ling van de eerste maatjes wordt geleid door voorma­lig wethouder Alexander Pecht­old, thans burgemeester van Wageningen.

Delen

1 reactie

  1. Cees Mentink op

    Een goede zaak! Vaandels horen bij Gildes! Hier komen traditie en de dag-van-vandaag uitstekend bij elkaar. Ik kijk nu al uit naar de Grote Optocht op 3 oktober. Dan wordt, neem ik aan, het Vaandel aan het volk getoond. Cees Mentink

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline