Overhandiging Leidse multiculturele kalender

Op woensdag 22 oktober zal Jan Laurier, voorzitter van de werkgroep Leiden, Stad van Vluchtelingen, het boekje Het is alle dagen feest in Leiden overhandigen aan de voorzitter van de 3 Octobervereeniging, de heer Piet van Sterkenburg. Dit kalenderboekje is een uitgave van de Stichting Leiden, Stad van Vluchtelingen en werd georganiseerd in samenwerking met het Centrale Orgaan opvang asielzoekers Leiden, Stichting Vluchtelingenwerk Leiden, de gemeente Leiden en de Leidse Welzijnsorganisatie. Het boekje besteedt aandacht aan allerlei feesten en feestdagen van zowel vluchtelingen en migranten, als ook die van Nederlanders en Westerse minderheden die in Leiden leven.

Het is alle dagen feest in Leiden is opgezet aan de hand van de jaarlijkse kalenderdagen. Per dag zijn de verschillende feesten, herdenkingen en rituelen aangegeven. Daarnaast worden feesten, rituelen e.d. die jaarlijks verspringen apart weergegeven met een kalender voor de komende vijf jaar. Het geheel is vlot geschreven en voorzien van mooie illustraties, zodat het voor jong en oud toegankelijk is. De informatie wordt ondersteund door interviews.Het boekje kost tien euro in de winkel. Tot 31 oktober 2003 is het boekje verkrijgbaar voor een gereduceerd bedrag van ? 7,50. De overhandiging vindt om 16.30u plaats in het Rijksmuseum voor Volkenkunde aan de Steenstraat 1 te Leiden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline