Leefbaar Leiden tegen bebouwing in Oostvlietpolder

3

“Waarom wordt dit College van Burgemeester en Wethouders niet onder curatele gesteld door provincie of rijk?”, vraagt Fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden zich af. Zijn partij is namelijk fel tegen bebouwing in de Oostvlietpolder – een mening die B&W niet met hem deelt. Het plan van het College van Burgemeester & Wethouders om, naast een bedrijventerrein, ook nog eens zestig nieuwe huizen in de polder te bouwen, schiet dan ook in het verkeerde keelgat. Hij noemt ze ‘volkomen geschift’. “Waar eenmaal woningen gebouwd worden, zullen er meer verrijzen, en daar is Leefbaar Leiden niet van gecharmeerd in dit unieke natuurgebeid”, aldus Sloos. Leefbaar Leiden vindt dat de polder moet blijven zoals het nu is.

“Het is een heel slecht doordacht plan, ook omdat er nog niet echt zicht is op de plannen van recreatiegebied De Vlietlanden, waar wel al van bekend is dat het een luxe golf- en vakantiepark zou kunnen worden. De laatste polder van Leiden zou ernstig worden aangetast. Veel onrust en plannen zijn de laatste tijd de revue gepasseerd. Het wordt nu tijd voor rust in de polder.”

Delen

3 reacties

 1. Dit unieke stukje Polder en Cronesteijnpark, moet behouden blijven in de situatie zoals het nu is. 

  Het is het mooiste stuk rondom Leiden, dit is uniek! 

  Gemeente Leiden zoek een andere locatie en blijf van dit stuk natuur af. 

  Er zijn heel veel Reigers en andere soorten vogels die zullen ongetwijfeld verdwijnen.

  Breng eens een bezoek aan het park en omgeving, en beleef de rust en schoonheid die er is.

  Neem voor een paar dagen eens een Volkstuintje en u zal zeer zeker van gedachten veranderen!

  U zult zich diep schamen dat u dit wil aantasten!

  Gebruik eerst maar eens de leeg staande oude panden die zo her en der staan in de omgeving!

  Bezin voor u begint om weer een stuk natuur van onze kinderen en kleinkinderen, te ontnemen!

 2. Waarom moet nou ieder stukje natuur worden bebouwd? Natuurlijk begrijp ik dat er woningen moeten worden gebouwd…. maar dit moet ZORGVULDIG worden afgewogen tegen andere belangen. Als er nu weer een stukje groen verdwijnt, wat houden we dan nog over?

  De vraag naar betalbare woningen is groot, maar de vraag naar rust en natuur is groter. De gemeente moet zich realiseren dat natuur ook een product is. Een product waarnaar de vraag steeds groter wordt. Als de gemeente niet in voldoende groen voorziening voldoet, wordt Leiden voor menigeen een onbewoonbare stad.

  Het behoefd dan ook geen verdere uitleg dat ik het geheel met Leefbaar Leiden eens ben. Gemeente, ga eerst eens zoeken naar en brainstormen over alternatieven, alvorens één van de laatste stukjes groen te consumeren. U draagt niet alleen de verantwoordelijkheid voor de groenvoorziening/leefbaarheid van nu, maar ook van de toemkomst. Ik heb immers nog niet meegemaakt dat er een woonwijk wordt gesloopt om er een vogelgebied o.i.d. van te maken.

   

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline