D66-kamerlid plant boom bij station

D66 voert komende week actie voor de natuur. Het Tweede Kamerlid Boris van der Ham vraagt speciaal aandacht voor groen in stedelijke gebieden, en zal daarom in verschillende steden op plaatsen waar groen ontbreekt, symbolisch een boom planten. Maandagmiddag om 13.00 uur zal hij samen met het Leidse kandidaat-Statenlid Yvonne Lignac een boom planten op het Leidse Stationsplein.

“In de bestemmingsplannen ziet het er vaak zo goed uit: een nieuwbouwwijk met lekker veel groen in de buurt. Maar zodra er geld tekort is, wordt het groen als eerste geschrapt,” aldus D66-raadslid Mark Koek. D66 probeert vanuit de Tweede Kamer (motie-Van der Ham) en vanuit de verschillende Provinciale fracties om dit te voorkomen. Om aandacht te vragen voor het groen in de buurt, zal D66 bomen planten op een paar van de kaalste stukjes Nederland, in Utrecht, Leiden, Amsterdam en Rotterdam.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline