Leiden kiest voor binnenstadtracé RijnGouweLijn

Bijna unaniem heeft de Leidse gemeenteraad zich dinsdag uitgesproken voor het binnestadtracé van de RijnGouweLijn. Alleen de éénmansfractie van de Christen-Unie stemde tegen.

Het besluit betekent een flinke opsteker voor wethouder Pechtold van D66. Deze heeft zich al maanden ingezet voor de komst van de sneltram naar het Leidse centrum. Aanvankelijk was er veel discussie over de RijnGouweLijn die volgens sommigen veel beter via het bestaande NS-spoor van Leiden Lammenschans naar Leiden Centraal kon gaan rijden. Pechtold gisteravond: “Ik had een paar maanden geleden niet kunnen bedenken dat er nu zo’n overweldigende meerderheid is”.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline