RijnGouweLijn door centrum, maar… "geen oost zonder west."

2

Als de RijnGouweLijn er komt, dan rijdt deze via Leiden Lammenschans, door de Breestraat, de Prinsessekade, over de Blauwpoortbrug door de Steenstraat naar Leiden Centraal. Vandaar gaat ‘ie langs het LUMC naar Leeuwenhoek en dan verder naar de kust.

De commissie Economie & Verkeer heeft dat dinsdag besloten.

Harde voorwaarde voor een aantal fracties is de koppeling tussen de RGL Oost en de RGL West. Als de lightrailverbinding tussen Leiden en de kust er niet komt, dan werkt Leiden ook niet mee aan de rest van het tracé dat van Gouda naar Leiden loopt. Ook tramwethouder Pechtold onderschrijft die koppeling. Verder is voor het college de aftakking van de RGL aan de ROC-kant bij Leiden Lammenscans een absolute voorwaarde. Op die plek verlaat de tram de NS-spoorlijn en komt omlaag richting Lammenschansweg.

Delen

2 reacties

  1. Jan Kees de Vries op

    1 van de commissieleden stelde voor de tram te voorzien van een kreukelzone. Tsja, en dat beslist dan over iets met zoveel impact.

  2. EINDELIJK………..na 30 jaar weer terug.. hoop alleen dat de trein er “blauw” uitziet…kunnen wij weer ,als vanouds,over de “blauwe tram” praten… (N.Z.H.)houd de”gele”maar in Den Haag…!!!!!!!!!!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline