Den Helder wint verrassend bij Dragonboatrace

In een spannende finale bij de 11e Dragonboatrace die zaterdagmiddag in het centrum van Leiden werd gehouden, versloeg het team van Den Helder (55`28) het team van Concrete Ballast Nedam (55`31) met slechts drie seconden. Bij de dames werd DIOK eerste met 1`04`40.

Rond 13.00 uur gingen de eerste dragonboats van start in de Rijn tussen de Prinsessekade en de Vrouwensteeg. Massaal had het publiek de spectaculaire dragonboatraces verkozen boven het geven van hun mening over het burgemeestersprofiel. Het weer zat dan ook mee en dus stonden de kades vol met honderden toeschouwers. Tientallen roeiteams, waarvan de meeste uit Leiden en omgeving, gingen urenlang de sportieve strijd met elkaar aan. Aangemoedigd door het publiek en door Aad van der Luit. Samen met HBBK-accountant Stephan van den Berg richtte hij de stichting Pedrafes (een samenvoeging van de woorden Peurbakkentocht, Dragonboatrace, Zomerfestival) op om een aantal onderdelen van de gesneuvelde Lakenfeesten voort te zetten. Overigens komt het woord laken volgend jaar vrijwel zeker weer terug in de naam van de Leidse zomerfeesten, zo verklapte van den Berg. Rond 17.00 uur kon aan de eindstrijd worden begonnen. In de halve finale kwamen bij de dames Paulides en Aerofit-2 tegen elkaar uit. Die laatste werd vierde, Aerofit derde. De finale ging tussen DIOK en de Spartaan. De DIOK-dames werden eerste in een tijd van 1`04`40. Bij de heren streden de The Hague Dragons en de KLM BLue Dragons om de derde plaats. The Hague ging met die eer strijken in een tijd van 55`81. In de finale versloeg Den Helder het team van Concrete Ballast Nedam.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline