GroenLinks eist duidelijkheid over reserves

Naar aanleiding van een artikel in Vrij Nederland, waarin Leiden ervan wordt beschuldigd ruim 51 miljoen (gulden) te hebben verdoezeld, heeft de fractie van GroenLinks in Leiden het college schriftelijk om opheldering gevraagd. Ook wil GroenLinks het besluit over de verlenging van het contract met Accountantskantoor Ernst & Young opschorten tot meer duidelijkheid is verkregen over hun rol in het gewraakte artikel.

Volgens Vrij Nederland worden gemeenteraden in verschillende gemeenten door hun colleges van B&W misleid als het gaat om de gemeentebegroting. Grote bedragen, in Leiden zou het gaan om 51,1 miljoen gulden, zouden naar vage reserveringsposten worden geboekt, om het geld als het ware `veilig te stellen` voor gemeenteraadsleden die het anders uit zouden willen geven. Wethouder Rogier van der Sande (VVD, financiën) is woedend over het artikel en wil stappen tegen VN ondernemen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline